Volgt er afkoeling na tropische dagen?

Steeds meer beekjes en riviertjes staan droog op het moment

Volgt er afkoeling na tropische dagen? Met temperaturen richting de 40 graden wordt het tropisch heet in Oostenrijk. Of het er daadwerkelijk afkoelt is nog de vraag.

Net als in Nederland wordt het vandaag heet, heel heet met maximum dat richting de 38 graden zal gaan. De zon zal overheersen maar een enkele stapelwolk is niet uitgesloten. Neerslag zal er niet gaan vallen en de temperaturen lopen op tot 27 tot mogelijk 36graden in Vorarlberg en Tirol.

Morgen is het ook tropisch heet waarbij het maximum kan oplopen naar waarden tussen de 30 en 38 graden. Ondanks de hitte zal zoals Jeroen al eerder melde het record uit 2013 overeind blijven, toen steeg de temperatuur naar 40,5 graden. Het zal overwegend droog blijven maar in het westen en zuidwesten neemt in de middag de kans op buien en onweer toe. Met name in Vorarlberg en in het Tiroler Oberland kunnen in de middag zware onweersbuien ontstaan.

Afkoeling?

Richting het weekend blijft het wel tropisch warm maar benauwd en met een verhoogde kans op buien en onweer. De donderdag begint met zon maar vanuit het westen zullen al in de ochtend wolken het land binnen drijven waaruit regen kan vallen. Dit koufront zal langzaam naar het oosten trekken. Desondanks zal het maximum tussen de 26 en 36 graden uitkomen waarbij het in het westen koeler is.

Vrijdag is het weer zonnig en droog met een maximum tussen de 28 en 35 graden. In de bergen is er een kans op een bui of onweer, voor de rest zal de zon te zien zijn.

Hoelang de hittegolf zal aanblijven morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Proost credit Siem Jack Numeijer

Proost foto @Siem Jack Numeijer binnen gekomen op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×