Volkswagen Kever maakt rit naar Grossglockner

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

Volkswagen Kever maakt rit naar Grossglockner

De Grossglockner Hochalpenstrasse is sinds een week open en we kregen over deze beroemde bergpas nu net weer een verhaal aangereikt van Frans Voogd, die heeft een mooie rit gemaakt met een rode Volkswagen Kever.

Sinds we in 2002 permanent een caravan op de camping in Brixen im Thale hebben konden we de reis erheen en het verblijf desgewenst met onze Kever doen en dan ook nog eens op het gemakkie.

Zo zijn we bijvoorbeeld één keer gegaan via België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein  om vervolgens Oostenrijk in te rijden en dat alles via de binnenwegen. Een rit over de Grossglockner Hochalpenstrasse moet je met zo’n “oudje”  zeker niet overslaan, we hebben er een tweedaagse trip van gemaakt.

Via Pass Thurn en Mittersill over de B108, de Felbertauernstrasse (let op tolweg) door het Natuurpark Hohe Tauern. Een schitterende route, de stad Lienz aangedaan en daar wat rondgedwaald een aanrader. Hierna zijn we doorgereden naar Heiligenblut waar we overnacht hebben.

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

De volgende ochtend konden we al vroeg op weg naar de berg met de eeuwige sneeuw, best een voordeel want bij de eerste stop waren er nog nauwelijks bezoekers en dan heb je lekker de ruimte om foto’s te maken.

De Edelweissspitze (2571 m) was de volgende stop, de aanloop naar boven, steil en erg smal wat voor mijn vrouw reden was om te gaan lopen en als je dan even wacht kan ze foto’s maken als je omhoog rijdt en de Kever kwam boven, weliswaar in zijn eerste versnelling maar toch 46 jaar oud maar wel boven.

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

Met de terugweg via Zell am See sloten we de twee daagse trip af.

Frans Voogt

Frans wederom bedankt voor je bijdrage en tot snel weer dan.

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Grote Banner Chalet Bramberg

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

  1. H.K. vd Wolde schreef:

    Ben als kind van een jaar of 10 ook aleens met een VW kever door de Alpen gereisd 1966 met een 1200cc.
    Kan met gemak er zijn nog ergens foto’s van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht