Volkswagen Kever maakt rit naar Grossglockner

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

Volkswagen Kever maakt rit naar Grossglockner

De Grossglockner Hochalpenstrasse is al weer een tijdje open en we kregen over deze beroemde bergpas een verhaal aangereikt van Frans Voogd, die heeft een mooie rit gemaakt met een rode Volkswagen Kever.

“Sinds we in 2002 permanent een caravan op de camping in Brixen im Thale hebben konden we de reis erheen en het verblijf desgewenst met onze Kever doen en dan ook nog eens op het gemakkie.

Zo zijn we bijvoorbeeld één keer gegaan via België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein  om vervolgens Oostenrijk in te rijden en dat alles via de binnenwegen. Een rit over de Grossglockner Hochalpenstrasse moet je met zo’n “oudje”  zeker niet overslaan, we hebben er een tweedaagse trip van gemaakt.

Via Pass Thurn en Mittersill over de B108, de Felbertauernstrasse (let op tolweg) door het Natuurpark Hohe Tauern. Een schitterende route, de stad Lienz aangedaan en daar wat rondgedwaald een aanrader. Hierna zijn we doorgereden naar Heiligenblut waar we overnacht hebben.

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

De volgende ochtend konden we al vroeg op weg naar de berg met de eeuwige sneeuw, best een voordeel want bij de eerste stop waren er nog nauwelijks bezoekers en dan heb je lekker de ruimte om foto’s te maken.

De Edelweissspitze (2571 m) was de volgende stop, de aanloop naar boven, steil en erg smal wat voor mijn vrouw reden was om te gaan lopen en als je dan even wacht kan ze foto’s maken als je omhoog rijdt en de Kever kwam boven, weliswaar in zijn eerste versnelling maar toch 47 jaar oud maar wel boven.

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

Met de terugweg via Zell am See sloten we de twee daagse trip af.

Frans Voogt”

Frans wederom bedankt voor je bijdrage en tot snel weer dan.

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

Volkswagen Kever Grossglockner Hochalpenstrasse

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...