Volop lente, richting het weekend sneeuw

Saalbach 21-02-2021

Saalbach  ©Marlieke

Volop lente richting het weekend sneeuw

De komende dagen is het volop lente met richting het weekend sneeuw, is dit een laatste speldenprik van deze winter of roert maart nog zijn staart?

De komende dagen is er absoluut geen winter te bekennen met temperaturen overdag in de dubbele cijfers. Zo ook vandaag waar de dag gaat beginnen met mist. Dit wordt met name verwacht in delen van Oberösterreich, Niederösterreich, Wenen en Burgenland. De mist zal in de loop van de ochtend verdwijnen waar dan ook de zon net als in de rest van het land zal schijnen. Dit met een matige wind uit oost tot zuid. De temperaturen zullen stijgen tot 7 à 16 graden, op 2000 meter ligt het maximum tussen 3 à 6 graden.

sneeuwMorgen is het overwegend zonnig alleen kan er in de ochtend mist voorkomen (in het oosten). De mist zal in de loop van de ochtend oplossen waarna het overwegend zonnig zal zijn. De temperaturen zullen oplopen tot 8 à 17 graden met een zwakke wind, op 2000 meter wordt het niet warmer dan 3 à 6 graden.

Verandering komt al op de donderdag wanneer een koufront nadert. Aanvankelijk overheerst bij een milde westelijke stroming nog steeds de zon. Pas in de loop van de middag en tegen de avond worden de wolken vanuit het noordwesten langzaam dikker. Het is nog steeds te warm waarbij de temperaturen zullen stijgen naar 11 tot bijna 20 graden.

sneeuw

Sneeuwval aanstaande vrijdag.

Op de vrijdag zorgt een koufront voor dikke bewolking, maar ook voor regen en sneeuwval vanuit het noordwesten. De sneeuwgrens daalt geleidelijk in het noorden en noordoosten richting 500 tot 800 meter, in het westen richting 1400 tot 1000 meter. In het zuiden begint het zonnig maar ook hier valt regen en boven de 1200 tot 1500 meter valt er sneeuw. De maximumtemperaturen liggen vandaag tussen de 0 en 14 graden, met de hoogste waarden nog steeds in het zuiden.

Hoe dit allemaal verder verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...