Volop Zomer, Tropisch maar onweer ligt op de loer!

Brixental Zwembad Badesee

Volop Zomer, Tropisch maar onweer ligt op de loer! De komende dagen ziet het er qua zomerweer FANtastisch uit.

Donderdag

Onder invloed van een hogedrukgebied krijgen we vandaag veel zon te zien. Ook wordt het HEET. Alleen richting het zuiden is het nog niet helemaal stabiel.

In het noorden en oosten schijnt de zon vrijwel constant. Ook in de bergen en in het zuiden overheerst de zon. Aan het begin van de dag is er wellicht ook wat mist, hoge mist of lage bewolking. In de loop van de middag kunnen met name op de Alpenhoofdkam in Oost-Tirol, Karinthië en Stiermarken grotere cumuluswolken en enkele buien of onweersbuien ontstaan. Soms waait er een levendige noordwestenwind op de bergen van West-Oostenrijk. De wind is echter meestal slechts zwak tot matig en komt uit verschillende richtingen. De temperaturen bereiken waarden van 25 tot 33 graden, op 2000 meter is het 15 tot 19 graden.

Op Vrijdag veranderd er maar weinig, het wordt heet en overwegend zonnig.

In het noorden en oosten blijft het vrijwel onbewolkt. In de Alpen en in het zuiden vermengen wolken zich af en toe met de zon. Ook in de middag zijn er in Tirol, Karinthië. Salzburg en in Boven-Stiermarken korte buien of onweersbuien mogelijk. Soms waait er een krachtige noordwestenwind op de bergen en in het oosten. De temperaturen lopen op tot 26 tot 34 graden, tot 34 graden gaan we meten in het Rijndal en Burgenland. Op 2000 meter wordt het 15 tot 20 graden, de 20 graden wordt gemeten is het westen.

Weer Oostenrijk 29 juli 2020

Hoe gaat het weekend worden?

Ook op Zaterdag is het warm en zonnig. Alleen in het westen en zuiden af ​​en toe wolken en slechts een paar onweersbuien. Wind komt vanuit het noordwest naar noordoost, die soms sterk is in de noordelijke Alpen en op de Alpenhoofdkam. De maximum temperaturen liggen tussen de 26 en 34 graden.

Op Zondag wordt het drukkend weer (benauwd) en alleen in het oosten is er nog veel zon te zien. De eerste onweersbuien komen al snel binnen in Vorarlberg en Tirol. Ook in Karinthië, Salzburg, Opper-Oostenrijk, in het westelijke en zuidelijke deel van Niederösterreich komt het in de middag tot buien en onweer. Ook kan het hier en daar tot een behoorlijk zware onweersbui komen. Maximum temperaturen van 24 tot 33 graden, 33 in het oosten.

Of dit alles uitgaat komen daar kan morgenochtend weerman Jeroen meer over zeggen. Het weerbericht op vrijdag zal ook weer om 8 uur klaar staan.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Haus Steiner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht