Volop zon maar ook wolkenvelden

Foto: Hans ter Braak

Volop zon maar ook wolkenvelden

De afgelopen dagen was het fris in de bergen. Er viel zelfs sneeuw en soms viel die in een best laag bereik. Rond 1800 meter zijn er zelfs nog vlokken naar beneden gekomen. Daar is de komende tijd echter geen sprake meer van. Gisteren was het hier en daar nog nat, maar vandaag en morgen komt de zon er prima door.

ZATERDAG:

De dag begint met wat wolkenvelden maar die trekken in het westen snel weg. In het noordoosten van Oostenrijk kan de bewolking wat hardnekkiger zijn maar enige neerslag van betekenis zit er niet in. Door de bewolking is het in het oosten ook iets koeler dan in Vorarlberg.  In de loop van de dag trekken ook in het oosten de meeste wolkenvelden weg. Hier en daar kunnen er wel wat stapelwolken blijven hangen. De temperaturen liggen van west naar oost tussen de 25° en 21°c. De wind is matig uit het noorden tot oosten.

ZONDAG:

het wordt een zonovergoten dag. Het is helder en de temperaturen stijgen al snel richting de 25°c of hoger. De wind neemt verder af en het wordt een heerlijke zomerse dag.  Wederom is het in het westen het warmst met temperaturen die richting de 30°c gaan. Maar ook het oosten doet niet onder voor die waarden.  Heel af en toe kan er een stapelwolk langs drijven maar dat heeft weinig waarde. Kaiserwetter dus.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Het ziet er helemaal niet verkeerd uit. Alleen maandag wordt de minste dag van de week. Een zwakke storing trekt van noordwest richting zuidoost over de Alpen. Het is echter geen storing die veelvuldig regenval gaat veroorzaken. In de ochtend trekken er wat buien het land in die in de loop van de dag over Oostenrijk trekken. Er is ook plaats voor de zon en dan is het over het algemeen gewoon aangenaam. De temperaturen doen wel een stapje terug. De rollen zijn nu omgekeerd en juist in het oosten is het nu warmer. In het westen is het met zo’n 21°c een stuk koeler terwijl in het oosten de 28°c nog wordt aangetikt.

Dinsdag knapt het alweer op en komt de zon weer meer tevoorschijn. De temperaturen blijven op niveau. Er kan wel een stapelwolk ontstaan die wat neerslag loslaat. Een open weertype dus de komende week.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van Beeck tenten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...