Volop zon met in de middag donder en bliksem

WEERBERICHT: VOLOP ZON MET IN DE MIDDAG DONDER EN BLIKSEM

Het fraaie zomerweer gaat de Alpen weer een beetje verlaten. De meeste warmte gaat er wel uit en de kans op een (onweers)bui neemt de komende dagen toe. Dat komt omdat een hogedrukgebied zich terugtrekt en daardoor de atmosfeer steeds instabieler wordt.

ZATERDAG:

Er is vandaag nog niet heel veel aan de hand. De zon schijnt volop en het is warm. De temperatuur ligt tussen de 26°c en 32°c graden. Warmer is het in het (zuid)oosten. De wind is zwak en komt uit zuidelijke richting in het oosten en meer zuidwestelijk in Vorarlberg en Tirol.  Maar omdat het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden steeds zwakker wordt is er wel een kans op een flink regen of onweersbui in het westen. Deze zullen echter pas in de loop van de middag tevoorschijn komen maar kunnen wederom serieuze hoeveelheden achterlaten. Op 3000 meter is het zo’n 7°c. Dus ook regen voor de gletsjers.

ZONDAG:

Zondag is het wisselvallig. Er trekken talrijke buien over die op sommige plekken fors uit kunnen vallen, soms met onweer. Met buien weet je nooit waar ze landen. Het kan zijn dat het in het Ötztal de hele dag droog is terwijl het in het Zillertal over het algemeen regenachtig is. Tevens zijn er grote temperatuurverschillen in Oostenrijk. In Vorarlberg heb je het met 23°c wel gehad terwijl in het zuidoosten de 32°c nog wel aangetikt wordt. De wind is in de bergen veranderlijk maar in het oosten veelal uit het warme zuiden. De buien kunnen in het westen fiks van aard zijn gezien ESTOFEX voor zondag een serieuze waarschuwing afgeeft.

MAANDAG:

De verschillen worden alleen maar groter. Zit je in het oosten van Oostenrijk dan zit je midden in de zomer met temperaturen van dik boven de 30°c. Echter, in het westen zit je midden in de herfst. Daar veel regen en temperaturen die net de 20°c overschrijden. Zoals het er nu voorstaat ligt de scheidingslijn tussen herfst en zomer van westelijk Karinthië richting de Tsjechische grens met NiederÖsterreich.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Dinsdag nog steeds grote verschillen met dezelfde condities als op maandag. Woensdag komt er een fors regengebied vanuit het westen en gaat het flink afkoelen. Daarover meer in de volgende weerberichten.

Fijn weekend!

Ronaldo

Grittlmühle grote afsluitbanner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Haus Steiner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht