Volop zon met warme föhn

Kitzbüheler Horn Föhnmuur op de hoofdkam
Volop zon met warme föhn

Vandaag hebben we te maken met een warme föhn waarbij de zon volop aan de noordkant schijnt. In het zuiden komen echter ook veel wolkenvelden voor. De komende dagen krijgt de bewolking steeds vaker de overhand.

Vandaag start de dag met wat mist of lage bewolking de noordelijke deelstaten, dit lost vrij snel op. Daarna schijnt de zon volop en is het prachtig weer. Daarbij trekt een föhnwind aan en kan het lenteachtig warm worden; 9 tot 15 graden. Maar aan de zuidkant komt helaas meer bewolking voor. Uiteindelijk is de bewolking daar dik genoeg voor een spatje regen. Grote verschillen dus binnen Oostenrijk.

Morgen zien we nagenoeg weinig verandering, de zuidkant blijft bewolkt met af en toe regen. Sneeuw valt pas vanaf 1700 meter. Aan de noordkant blijft het vrij zonnig maar komen ook enkele hoge sluierwolken voor. De zon schijnt hier vaak goed doorheen. Het blijft lenteachtig warm.

Zondag blijft de föhn doorstaan maar raakt het ook aan de noordkant steeds vaker bewolkt. Vooral in de bergen kan een stormachtige föhn-wind staan. In Oost-Tirol en Karinthië volgt intensieve regen, waarbij de sneeuwvalgrens kan zakken naar 1400 meter.

Maandag is het overal vrij bewolkt met af en toe een spat regen, vanaf dinsdag volgen een aantal drogere en zonnigere dagen. Zicht op nieuw winterweer is er niet.

Jeroen Elferink

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×