Voor een aantal hotels is het einde winterseizoen

Sölden 1 oktober 2020

Sölden 1-10-2020

Voor een aantal hotels is het einde winterseizoen door alle maatregelen om het virus te bedwingen, hierdoor is de onzekerheid voor veel accommodaties in Oostenrijk hoog.

Naast de gebieden heeft de horeca ook grote problemen, al sinds november zit Oostenrijk in een lockdown waardoor er geen gasten meer kunnen komen. Voorlopig is er ook geen lichtpuntje en deze onzekerheid speelt de Oostenrijkse accommodaties parten. Doordat alles zo onzeker is hebben een aantal hotels inmiddels besloten om de rest van het seizoen dicht te blijven.

Onzekerheden

Zo heeft het winterseizoen in het Wellnesshotel Entnert am See in Pertisau aan de Achensee  alles tot eind februari geannuleerd en zal pas weer in mei open gaan. Het B&B hotel in Maurach zal wel open gaan aangezien het minder personeel nodig heeft. Volgens Johannes Entner voorzitter van TVB Achensee en hoofd van het 4-sterren superior hotel Wiesenhof kent hij andere grote bedrijven in het Achental die ook er aan denken om deze winter dicht te blijven.

„Unsere Wintersaison ist eh immer kurz, am Achensee dominiert der Sommer. Bis Ende Februar wurde alles storniert, daher werden wir Umbauarbeiten vorziehen und erst im Mai wieder aufsperren“, Martina Entner vom Wellnesshotel „Entners am See“ in Pertisau

Volgens de nieuwe voorzitter van het Ötztal Toerisme, Benjamin Kneisl, hebben veel vragen al betrekking op de zomer of het volgende winterseizoen. Het speculeren over opengaan is niet mogelijk zolang het aantal positieve gevallen te hoog zijn aldus Bärbel Frey van de Aqua Dome in Längenfeld. Hij doet ook een beroep op het test- en vaccinatiemoraal.

Pitztal Rifflsee

Gletsjerskiën

In het Pitztal en Ötztal is de hoop gevestigd op het gletsjerskiën, de situatie zal volgens Hirschen eigenaar en voorzitter van Imst Tourism, Hannes Staggl vanaf pinksteren pas gaan verbeteren. “Februari wordt volledig geannuleerd. We zijn van plan om in maart te openen”, aldus Bruno Füruter, hotelier en hoofd van de raad van commissarissen van TVB Pitztal.

Vertrouwen

Ondanks alles zijn er ook enigszins positieve geluiden. Zo zegt Franz Dengg, hotelier, kabelbaanexploitant en bestuurslid van TVB van het Zugspitz Arena dat zij allemaal in de startblokken staan om open te gaan.  Volgens Franz Dengg wil de Duitse bondskanselier ervoor zorgen dat de lockdown tegen 21 februari, het einde van carnaval, wordt opgeheven. (dat moeten we dan nog wel zien)

Ook de regio Innsbruck concludeert dat de regio “relatief snel, in één of twee dagen” open kan gaan aldus Karin Seiler van Innsbruck Tourismus.

Wat de stadshotels betreft, gaat ze ervan uit “dat ze zo snel mogelijk zullen openen”. Echter, hoteliers die meerdere locaties beheren “zullen zich waarschijnlijk concentreren op één locatie en hun personeel herplaatsen”. Hotels die bijzonder afhankelijk zijn van busgasten overwegen daarentegen om open te gaan zodra het bustourisme weer op gang komt. In skigebieden zoals Kühtai of Sellrain daarentegen hangt het af van de ontwikkeling van de belangrijkste markt in Duitsland.

Wilder Kaiser

Het Tourismusverband van Wilder Kaiser heeft nog alle vertrouwen. “Ik hoor van de meeste hoteliers hier dat ze de deuren op 24 januari willen openen”, aldus  Lukas Krösslhuber TVB Wilder Kaiser. Als de openingsdatum weer wordt uitgesteld, kan het winterseizoen worden afgevinkt. Sommigen overwegen om nu wijzigingen aan te brengen om volledig deel uit te maken van een start in de zomer ”, aldus Krösslhuber.

Het wordt spannend de komende dagen en weken, meer is te lezen in onze liveblog.

Bron: tt.com

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...