Voorbereiding Hahnenkamm in volle gang

83e Hahnenkammrennen 2023

Voorbereiding Hahnenkamm in volle gang

Volgende week zullen de heren weer hun kunsten gaan vertonen op de Streif in Kitzbühel.

De voorbereidingen zijn al maanden gaande en de afgelopen weken was het qua gevoel meer lente dan winter. Dat was ook wel te zien aan de groene bergen met witte banen. Hogerop was het wel een winters landschap. Ondanks de zachte temperaturen van de afgelopen dagen zijn de pistes voor de wedstrijden in Kitzbühel positief getest. En met de komst van verse sneeuw is het alleen maar beter geworden.

Alles was zo goed als wel gereed en toen kwam Frau Holle langs. Dit zorgde ervoor dat alles weer winters eruit ziet maar er moet wel weer een hoop werk verzet worden. De sneeuwval ging in de nacht en ochtend door tot grote vreugde van de mensen die de piste op orde brengen.

Een team van 40 personen is druk bezig met de piste terwijl een ander team van 30 personen bezig is met de veiligheid.

Goede voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk en ook in dit geval. Volgens Huber zijn de goede condities te danken aan een goede start van het seizoen. Volgens de piste beheerder Herbert Hauser lag er op 18 december al meer sneeuw dan verwacht. Ook de productie van sneeuw verliep goed en lag op dat moment een meter sneeuw.

Programma

Op de dinsdag, woensdag en donderdag zijn er de trainingen en zullen de junioren hun race skiën. Deze trainingen zijn doorgaans gratis te bekijken. Wil je er een kijkje nemen. Je kunt naast het parcours op de ski’s richting finish en af en toe zie je een renner voorbij flitsen.

Het programma van de race is als volgt.

  • Vrijdag 20 januari 2023 Kitzbühel afdaling aanvang 11.30 uur
  • Zaterdag 21 januari 2023 Hahnenkamm afdaling aanvang 11:30 uur
  • Zondag 22 januari 2023 Slalom 1e run 10:30 uur 2e run 13:30 uur

Het complete programma is hier te vinden.

Een hoogtepunt is ook het geweldige vuurwerk. Dit zal plaatsvinden op zaterdag. Voor de laatste update rond het parcours zie onderstaande webcam.

Lees ook: De 83e Hahnenkammrennen komen er aan en Kitzbühel Hahnenkammrennen heeft groen licht gekregen

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×