Voorbereiding Skiweek Familie de Viet in volle gang!

Voorbereidingen Skiseizoen

Voorbereiding Skiweek Familie de Viet in volle gang! 

Kriebelt het bij jullie ook zo ? Wij tellen af hoor. Ook dit jaar is familie de Viet weer in de sneeuw te vinden. Dit jaar verblijven we in een hotel  in Tux (nabij Hintertux in het verlengde van het Zillertal).

Zoals altijd zitten wij met ons bedrijf gebonden aan de flora en fauna wet wat als gevolg heeft dat we pas medio maart op ski vakantie kunnen. In Tux zitten we op 10 minuten van de gletsjer ( 3.250 meter) maar aangesloten op ski Zillertal 3000. We zijn dus sowieso verzekerd van sneeuw!

Voorbereidingen Skiseizoen

De kinderen zijn in september al begonnen met iedere zondag ski-training. Al sinds 2015 zijn we hier wekelijks te vinden en staan de kinderen op de baan. Ski school Bergen op Zoom is dan ook bijna een tweede thuis 🙂 Met al hun ski-ervaring is het ski-team een leuke uitdaging. Twintig weken training die verder gaat dan normale les. Natuurlijk vinden de jongens het springen en stunten het allerleukste, persoonlijk doe ik dan even mijn ogen dicht.

Maar ook de sneeuw trainingen zijn favoriet. Binnenkort naar Landgraaf voor de clubkampioenschappen… dat wordt weer vroeg ons bed uit !

Skitraining in de sneeuw

Maar ook na 20 jaar ervaring trainen wij zelf ieder jaar 6 weken om de spieren wakker te schudden en geloof me dat is nodig! Zelf ook weer de puntjes op de i te zetten . Heerlijk een avondje sportief op pad met zijn twee. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk en dat betekent dubbel zoveel plezier straks in de echte sneeuw!

Vorige week zijn we ook een middagje naar de skihal geweest. Ook dat was weer leuk. Zo leuk dat mijn dochter van 6 niet kon stoppen met huilen omdat ze na 2 uur niet wilde stoppen…. Tja het skivirus zit in ons dna zullen we maar denken .

Het aftellen is nu dus echt begonnen, en dus ook de controle van alle ski spullen. Schoenen hebben we allemaal maar de zolen van mijn man zijn niet goed meer. Bij Freestylesport in Roosendaal kunnen we gelukkig terecht voor vakkundige advies.

Ook de kids voorzien van nieuw latten met hun aantrekkelijk kindsplan, houdt deze dure hobby nog een beetje betaalbaar. En om lekker in de sfeer te komen staat er af en toe ook een lekker Tirools recept op t menu. Zo aten we gisteren KäseSpätzl , heerlijk berg eten.

Dus ja, de voorbereidingen voor weer een weekje skiën zijn in volle gang en nee, wij doen niet aan half werk 😉

Skischool Bergen op Zoom

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...