Voorbereiding world cup skiën in volle gang

Voorbereiding world cup skiën in volle gang. De voorbereiding van de ski world cup opening in Sölden is in volle gang.

Over een aantal weken  zal de Rettenbach gletsjer in Sölden weer traditioneel het toneel zijn van de opening van het wereldbekerseizoen skiën. De voorbereiding van dit evenement is in volle gang.

Kijkend naar de webcam beelden denk je hoe wil men dit doen, de afgelopen weken is het warm geweest en sneeuw wat viel is al weer gesmolten. Toch blijft oude pistemanager Isidor Grüner optimistisch ondanks de uitdaging. De organisatoren hebben in het voorjaar voorzorgsmaatregelen genomen om een ​​mogelijk sneeuwtekort tegen te gaan.

“Soms sneeuwt het eerder, soms later.” aldus Isidor Grüner.

Hij en zijn collega’s zijn positief en hebben vertrouwen in genomen maatregelen. Er is in de lente een sneeuwdepot aangelegd van in totaal 60.000 kubieke meter sneeuw. Voor een 1,2 kilometer lange en gemiddeld 70 meter brede racecircuit is 45.000 kubieke meter sneeuw nodig, Zoveel is er nodig omdat het sneeuwdek zo’n halve meter bedraagt.

Op de vraag of de start van het Worldcupseizoen in gevaar zou komen zonder verdere sneeuwval bleef de voormalige skicrosser van wereldklasse kalm: “Nee, de depots zijn voldoende om een ​​racepiste te maken, ook al resulteert die niet in een optische mooie piste.

Greenpeace

Op de vraag wat Grüner vind over de opmerking van de milieuorganisatie Greenpeace was hij duidelijk. “De gletsjers trekken zich terug, voor ons is het niet anders. En omdat de stenen op de piste steeds meer aan de oppervlakte komen, moest er gereageerd worden.”

Een project dat oorspronkelijk gepland stond voor 2022 en in 2021 officieel goedgekeurd werd. Dat er tijdens deze renovatie ontploffingen zijn geweest, is voor Grüner niets bijzonders: “Het is niet het soort terrein waar je een schep en hark kunt gebruiken.

Maar er is geen kubieke meter steen toegevoegd of verwijderd.”

Lees ook:

Bron: Tiroler Tageszeitung

Turner Logo 2023 wit

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...