Voordelen van wintersport buiten het seizoen

Saalbach Hinterglemm

De kerstvakantie is weer begonnen en dat betekent topdrukte in de alpen. In bijna heel Europa heeft men komende week kerstvakantie en voor veel is dit hét moment voor de wintersportvakantie. Dat het rond de kerst druk is, zijn we inmiddels wel gewend. Er zijn mensen die proberen altijd de drukte zo veel mogelijk te omzeilen, maar niet iedereen heeft deze mogelijkheid. Toch willen wij met behulp van een video laten zien hoe fijn het buiten het hoogseizoen is.

Een van de drukste afdalingen in Saalbach is de Jausernabfahrt. Vooral op het onderste stuk van de afdaling kan het wel eens druk zijn. Je beweegruimte is soms heel klein en bovendien is de piste door de drukte omgetoverd in een bultenparadijs.  Overal om je heen gaan mensen onderuit. Kortom, wanneer je beneden bent kun je de sneeuw wel kussen. Ieder gebied heeft wel zo’n afdaling die eigenlijk de hoeveelheid mensen niet aan kan.

Nu moeten we wel toegeven, dat we een beetje overdrijven, maar wanneer je een keer ervaart hoe het is om buiten de drukte te kunnen skiën, zal je begrijpen waarom we overdrijven. De week voor de kerstvakantie en de week na de kerstvakantie zijn veel gebieden relatief uitgestorven. De pistes zijn haast leeg, ze zijn de hele dag mooi glad en er zijn geen rijen bij de lift. Nee dit is geen droombeeld, dit is echt de realiteit. Je vraagt je bijna af of het de skigebieden niet geld kost om in deze weken open te zijn.

Ons advies is dus: Als het kan, plan dan je vakantie buiten de drukte. Het is namelijk echt de moeite waard. Helaas zijn veel van jullie gebonden aan de schoolvakanties. Voor jullie is het gewoon wachten totdat de kinderen klaar zijn met school, maar geloof ons, het is het wachten waard. In onderstaande video hebben we een kleine vergelijking gemaakt tussen een strakke rustige piste en een wat drukkere piste. Kennen jullie ook een drukke piste? Laat het ons dan in de reacties weten!

Wil jij een T-Shirt van FANtastisch Oostenrijk?
Ook willen we jullie belonen dit seizoen. We hebben wat T-shirts beschikbaar met het mooie logo van FANtastisch Oostenrijk erop. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.
Maak een leuk bericht, update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op. Binnenkort zien jullie deze T-shirts op onze website. Wie wil als eerste zo’n shirt bemachtigen?

Wij gaan er weer een leuk seizoen van maken en we houden jullie op de hoogte op het gebied van live video’s, updates, events, weerberichten en alles wat maar in de winter voorbij komt in de skigebieden.

Accommodatie Zoeken?
Mocht je nog opzoek zijn naar een accommodatie dan kun je op onze accommodatiepagina wat opties bekijken.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...