Het lijkt wel voorjaar, 18 graden zaterdag

SkiWelt Sneeuwpop

Het lijkt wel voorjaar, 18 graden zaterdag

De winter is even ver te zoeken in de Oostenrijkse Alpen, vandaag hebben we te maken met een storm. Later deze week trekt de föhn aan en kan het bijzonder zacht worden voor februari. De temperatuur stijgt naar bijna voorjaarsachtige waarden, lokaal gaat het 18 graden worden.

Vandaag trekt een actief front langs Oostenrijk met veel wind, morgen neemt een tussenhoog het over

Over Duitsland en Tsjechië trekt vandaag een actief front met daaraan gekoppeld een fel windveld. Er zijn windstoten van 100 tot 120 km/u mogelijk in de bergen. Ook kan er aan de grens met Duitsland regen vallen. In de dalen loopt het kwik op naar 9 tot 13 graden. Dat zijn temperaturen die begin april normaler zijn dan nu. De vorstgrens ligt tot in het hooggebergte.

Morgen is er meer ruimte voor de zon door de komst van een tussenhoog. Met maar weinig wind en ruimte voor de zon is het al een beetje voorjaar voor het gevoel. De temperatuur loopt in de dalen op naar 10 tot 14, lokaal 15 graden!

Ook vrijdag is er ruimte voor de zon en trekt de föhn aan. Het voorjaar gevoel wordt verder aangesterkt als het op meer plaatsen tijdens de middag 15 graden kan worden.

Zaterdag spant de kroon, operationeel wordt er nu een temperatuur van 15 of 16 graden berekend. Maar doordat de lucht droog is en de föhn een versterkend effect heeft kan het op enkele plekken zelfs 17 of 18 graden worden. Met veel zon lijkt het dan wel april. Normaal zou ik zeggen: genieten op een terrasje. Maar dat kan helaas nu niet. Een fijn bankje in de zon op of op het balkon is ook een prima alternatief.

Zondag volgt een front die een einde maakt aan het voorjaarsachtige weer. Wellicht als dit front nog wat vertraagd, we er een voorjaarsweekend van kunnen maken. Maar dit is nog wat onzeker. De nieuwe week brengt kouder en wisselvalliger weer. Vooralsnog lijkt de winter niet volledig terug te keren, want de sneeuwgrens blijft veelal rond de 1200-1400 meter schommelen. We hopen dit natuurlijk wel!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×