20 graden komt inzicht!


20 graden komt inzicht!

Nee de titel is niet van toepassing op het beeld hierboven, want gisteren maar ook deels vandaag is het nog echt geen voorjaar in Oostenrijk. Gisteren stond er op de hoofdkam nog een krachtige wind met hier ook duidelijk opstuivende sneeuwjacht. Daarbij vielen ook nog eens felle sneeuwbuien. Vandaag zullen deze buien slechts nog lokaal vallen maar vanaf morgen is het echt totaal ander weer. De zon komt erbij en de temperatuur stijgt flink. Na het weekend komt de 20 graden inzicht!


Vanmorgen vallen tussen de Wilder Kaiser en het Wienerwald in nog enkele lichte sneeuwbuien, elders is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en enkele zonnige momenten. Vooral vanmiddag weet de zon flink door te breken in Vorarlberg. Hier neemt de invloed van het hogedrukgebied als eerste vlot toe. Ook aan de zuidkant schijnt vanmiddag de zon al breed. Daarbij stijgen de temperaturen tot 1100 meter hoogte boven nul. In het zuiden zien we zelfs de eerste dubbele cijfers. Op 1500 meter vriest het 3 graden.

Morgen volgt een flink zonnige dag. Na een koude start met in sneeuw bedekte dalen strenge vorst volgt overdag een echte lentedag. De temperatuur stijgt plots in het westen naar 11 tot 16 graden. In het oosten zijn nog wat wolkenvelden aanwezig maar in 80 procent van het land is de lucht strakblauw. Echt voorjaar met weinig wind.

Donderdag doen we er gewoon nog een schepje bovenop. Opnieuw veel zon en hoge temperaturen. Uiteindelijk kan het 13 tot 17 graden worden tijdens de middag, op 1500 meter dooit het 6 graden. Bij dit alles staat maar weinig wind, genieten dus.


Na vrijdag blijft het voorjaarsachtig met ook vrijdag zon maar zaterdag volgt helaas een korte onderbreking. Een storing trekt langs en brengt vooral in de ochtend her en der regen en veel wind. Maar zondag hersteld de boel en is het genieten van mooi weer. In de nieuwe week komt de 20 graden inzicht!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht