Voorjaarsachtig weerbeeld


Vandaag starten we nog met veel bewolking en aan de noordkant van de Alpen kan nog een beetje regen vallen. Vanaf het middaguur is vrijwel overal droog. Vanaf Oost-Tirol tot in het Burgenland is het juist al snel zonnig vandaag. Ook in westelijk Oostenrijk komt vanmiddag de zon er steeds beter bij. Wel staat op veel plaatsen een stevige tot stormachtige wind uit westelijke richtingen. Op sommige bergtoppen zijn windstoten van 80 tot wel 100 km/u mogelijk. De temperatuur stijgt naar 11 tot 20 graden, 20 in het zuiden van Stiermarken en het zuiden van Burgenland. Op 2000m is het 1 tot 5 graden.

Morgen, donderdag, in het noorden van de Alpen passeren dikke wolkenvelden en ’s avonds begint het steeds meer te regenen aan de noordkant. Daarbij een stevige westenwind, die op nieuw stormachtig is in de bergen. Het wordt de warmste dag dit jaar tot nu toe met maximale waarden tussen 14 en 21 graden. Op 2000m is het 3 tot 9 graden, en de vorstgrens stijgt tijdelijk tot ongeveer 3000m.

Op vrijdag trekt vanuit het noorden een koufront Oostenrijk binnen met veel bewolking en soms regen of sneeuwval. Sneeuwgrens ligt veelal rond de 1000 meter. In de middag komt de zon er steeds vaker bij. De wind draait naar het noordwesten en met maximaal 8 tot 12 graden is het een stuk frisser.

Op zaterdag meest droog met zon en wolkenvelden. Soms valt nog wat regen of sneeuw vanaf 1200 meter. Weinig wind en in de middag 4 tot 12 graden. De langere termijn is zeer zonnig.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...