Voorjaarsvakantie 2024 start met föhn en regen

Kaprun Kitzsteinhorn Südföhn Föhnmuur
Voorjaarsvakantie 2024 start met föhn en regen

Met een zuidwestelijke toevoer wordt nog altijd zachte en milde lucht aangevoerd naar Oostenrijk. Hierdoor is het te warm voor de tijd van het jaar. Aan de zuidkant volgt ook regen. Daarmee start de voorjaarsvakantie 2024 voor regio zuid niet bepaald gunstig.

Vanmorgen is het vrijwel overal bewolkt en uit de bewolking valt vooral aan de zuidkant af en toe regen. Sneeuw valt pas vanaf 1600 tot 1900 meter. Aan de noordkant is het droog en steekt een föhn wind op. Later vandaag breekt het wolkendek hier vaker en komt de zon er soms nog bij. Het wordt maximaal 10 graden in het zuiden tot 19 graden met föhn.

Morgen blijft de föhn aanhouden, aan de noordkant breekt daardoor het wolkendek vaker. Hier kan de zaterdag soms zelfs een beetje zonnig verlopen. Vanaf de hoofdkam zuidwaarts is het juist zwaar bewolkt en valt geregeld regen. Opnieuw ligt de sneeuwgrens tot ver in het hooggebergte. Met föhn wordt het morgenmiddag extreem warm, maximaal 15 tot 21 graden. In de regen is het minder warm.

Zondag verlaat de föhn Oostenrijk, het is overal bewolkt en regenachtig. In de loop van de dag zakt de sneeuwvalgrens naar 1500 en later regionaal 1000 meter. Echter valt er niet veel sneeuw, het gaat veelal om 5 tot 15 centimeter.

Maandag breekt de zon weer door en is het boven 1500 meter de hele dag zomaar weer eens onder nul. Hierboven volgt dus een prachtige skidag. Onder de 1500 meter is het boven nul, en met amper vorst vanuit de nacht zal de sneeuw snel zacht zijn. Dinsdag is het dan weer overal zacht met dooi tot ruim 2000 meter.

Woensdag verloopt tijdelijk iets frisser, maar het zachte weer-regime houdt helaas de hele voorjaarsvakantie aan. Zicht op een winters wonder is er helaas niet.

Jeroen Elferink

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×