Voorjaarsvakantie de drukte richting de alpen

Autobahn

Voorjaarsvakantie de drukte richting de alpen

Voorjaarsvakantie de drukte richting de alpen, dit weekend kan je ermee te maken hebben. Aankomend weekend heeft regio noord vakantie en dat zal de eerste stroom richting de alpen worden. Maar niet alleen regio noord heeft vakantie, ook het Duitse Sachsen, delen van Zwitserland, Oostenrijk en Engeland hebben vakanties.

Het zal druk worden en vooral bij de bekende plekken.

Er zijn verschillende manieren om de drukte voor te zijn, zo kan je een dag eerder vertrekken met een overnachting. Maar laat op de vrijdagavond, of zoeken naar een verblijf vanaf zondag. Kortom in de file staan hoeft eigenlijk niet, maar bepaalde dingen kan je gewoonweg niet voor zijn. Op een vrijdag vrij nemen moet maar net kunnen, kinderen moeten nog naar school en zo zijn er meer redenen.

Persoonlijk vertrek ik vrijdag rond 13:00 uur, rij door naar een hotel bij München. De vrijdag dan het grootste stuk daarna inchecken in een hotel/appartement/hostel, de volgende ochtend rustig ontbijten en lekker uitgerust de laatste kilometers naar je vakantie adres.

Feit is gewoon dat de kans op files enorm zijn, wel is het zo dat aankomend weekend minder druk zal worden dan het weekend erna. Dan heeft de rest van Nederland vakantie, samen met België die allen massaal richting de alpen gaan. Dan zal net als een week eerder druk worden, maar nu stuk drukker. Ook bij de grenscontroles,drie overgangen, zal het druk zijn maar dit is voornamelijk verkeer richting Duitsland. Deze plekken zijn:

  • Suben/Passau (A8/A3)
  • Salzburg/ Bad Reichenhall (A10/A8)
  • Kufstein/Kiefersfelden (A12/A93)

Maar hou ook rekening met de routes richting de alpen, we hebben dan over o.a. de volgende routes:

  • A61 Venlo-Mannheim
  • A3 Arnhem-Frankfurt-Nürnberg
  • A8 Karlsruhe-München

De drukste week in de winter is de week van 25 februari t/m 4 maart, het is de tweede voorjaarsvakantie week wat ook wel de carnavalsvakantie wordt genoemd. In deze week heeft Zuid- en Midden-Nederland, België, Beieren en grote delen van Nordrhein-Westfalen en Zwitserland vakantie.

Tijdens dit wisselweekend kan je beter een dag van te voren vertrekken, mits het natuurlijk kan. De drukte zal zijn op de A3 tussen Duisburg en Neurenberg, en heb je de drukte hier overleeft moet je nog langs München….
Maar ook de route naar Arlberg en naar plekken als St Anton, Sölden, Ischgl enz. dan zul je rekening moeten houden met de drukte, traditioneel ull je een hoop geduld moeten hebben als je langs de Fernpas moet.

Route Bielefeld

Hierboven de route via de A3 van Duisberg richting Neurenberg

Al jaren rijden wij vanaf het noorden een andere route, we volgen de A31 tot afslag Bielefeld. Hier gaan we via Kassel naar Fulda en zo richting Würzburg en dan Neurenberg. Op deze manier rijden we om de drukke A3 heen, maar ook de route is mooier. Ook is het voor mensen uit het noorden een kortere route.

Hou rekening bij de grens, ook daar zijn routes die je kunt nemen om de files te vermijden. We hadden al eerder een tip gegeven om de eventuele file te vermijden bij Kufstein, deze is hier nog te lezen. dit is een route richting Duitsland. Overigens omgekeerd kun je deze route natuurlijk ook rijden.

Maar richting gebieden als Zell am See, Kaprun en het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is het doorrijden naar Salzburg en dan afslag Inzell nemen een betere route, minder druk.

En voor iedereen die nog twijfelt, op de snelweg vanaf de grens naar Kufstein daar wordt gecontroleerd. Koop een vignet en riskeer geen bekeuring.

Route Bielefeld

Hierboven de route vanaf de A31 via de A33, A30, A44, A7 naar de A3, naar Neurenberg.

AutobahnSummittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...