Voorjaarsvakantie drukte op de weg richting Oostenrijk 2024

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Voorjaarsvakantie drukte op de weg richting Oostenrijk 2024

De voorjaarsvakantie voor de regio midden en zuid staat op het punt om te beginnen, dat betekent dat je weer drukte op de wegen richting de Oostenrijkse Alpen kunt verwachten.

Vanaf vandaag zullen de eerste landgenoten uit de regio Miden en Noord weer richting de Alpen trekken. Ook dit jaar is de kans groot dat je ergens in Europa vast komt te staan in de vele files op weg naar je vakantiebestemming.

Zeker de mensen die aan de schoolvakanties vastzitten, zullen hier last van krijgen. Maar waar kan men files verwachten en niet te vergeten de eeuwige baustellen in Duitsland.

Verkeersdrukte

Op vrijdag en zaterdag kan het druk worden richting het zuiden.

Maar ook kan het druk worden op de weg richting Nederland en België. De Regio Zuid daarvan zijn de vakanties weer voorbij en deze groep gaat weer terug naar Nederland of België. Dit weekend kan het volgens de ANWB dan druk worden..

Drukke routes en Baustellen

Alle wegen leiden naar Rome is het gezegde of te wel er zijn meerdere manieren om op je bestemming te komen. Maar toch zijn er een hoop mensen die een vaste route aanhouden. Hierdoor zal het op de bekende routes weer druk gaan worden, waar het druk is vind je op ANWB.nl.

Het zijn veelal de bekende wegen zoals de A3, A7, A9 en de A99.

Degene die via het Ruhrgebied gaan, kunnen een hoop hinder ondervinden door werkzaamheden. De meesten bevinden zich ook op de belangrijkste routes richting het zuiden. Een dag eerder vertrekken, mits het mogelijk is zou een oplossing zijn, zeker met kinderen is het de vraag of dat kan. De vrijdag richting een verblijf ergens in Duitsland, de volgende dag na een goede nachtrust een heerlijke douche en ontbijt het laatste stuk.

De belangrijkste routes waar gewerkt wordt aan de weg zijn te vinden op de site van de ADAC.

Stakingen

Zoals bekend zijn er stakingen van boeren, momenteel is het rustig, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Kijk op nieuwssites of er op de route een (wilde)staking gaande is, ook de ANWB zal stakingen vermelden in de ANWB onderweg app en op ANWB.nl.

Oostenrijk

Eenmaal de drukte in Duitsland achter je gelaten, moet je nog door Oostenrijk, zo is de B179 de Fernpassroute een berucht knelpunt. Ook zal het drukker zijn op de snelwegen richting de diverse skigebieden. Met name de de grensovergang tussen Duitsland naar Oostenrijk. Om de eventuele files te kunnen omzeilen, heeft ÖAMTC (de Oostenrijkse ANWB) een filekalender, deze is hier te vinden. Maar ook speciale aandacht voor de A10 daar wordt gewerkt aan een aantal tunnels en dat kan tot grote vertragingen leiden. Dit was vorige week ook al zo…

Ook via wegbeheerder Asfinag kun je het nodige vinden over files en wegwerkzaamheden en is er ook nog de Oostenrijkse radio zoals Ö3.

Maar eenmaal alle drukte en eventuele files getrotseerd zijn, wacht een  aanblik van datgene waarvoor je al die uren in de auto zat. En vergeet niet de vakantie begint al in de auto. Iedereen veel plezier gewenst.

Brixen im Thale Nieding Topfoto

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×