(Voorjaars)vakantie in Oostenrijk: 5 skigebieden om met je kinderen heen te gaan

Kaprun Topfoto

Over een aantal weken begint in Nederland de voorjaarsvakantie en dit biedt natuurlijk prima de gelegenheid om met de kinderen naar de sneeuw te vertrekken. In Oostenrijk kijkt men uit naar de komst van de jonge wintersporters. Veel gebieden stemmen hun aanbod perfect af op gezinnen met kinderen. De volgende Oostenrijkse skigebieden zijn zeer familievriendelijk en een absolute aanrader wanneer je nog op zoek bent naar een passende bestemming.

Een familievriendelijk gebied is vaak te herkennen aan de aanwezigheid van kindvriendelijke faciliteiten. Denk aan Nederlandstalige skileraren, kinderopvangcentra en brede oefenweides waar de fijne kneepjes van het vak aangeleerd worden. De volgende 5 Oostenrijkse skigebieden zijn per uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen.

Uitgebreid en kindvriendelijk: Serfaus-Fiss-Ladis

In Oostenrijk is Serfaus-Fiss-Ladis een perfect voorbeeld van een kindvriendelijk skigebied en heeft het onder dit label diverse prijzen in de wacht weten te slepen. Het sneeuwzekere gebied heeft namelijk een gebied van maar liefst 125.000m2 gereserveerd voor de jonge wintersporters. Je vindt hier diverse winterwonderlanden met alles erop en eraan, denk aan tovertapijten, tubing- en racebanen, een vossenhol en een speeltuin. Daarnaast heeft Serfaus-Fiss-Ladis diverse crèches, kinderopvangcentra en zelfs speciale kinderrestaurants.

Serfaus Fiss Ladis

Bron: Serfaus-Fiss-Ladis

Biberwier in de Tiroler Zugspitz Arena

Klein maar fijn, een spreuk die het Oostenrijkse Biberwier op het lijf geschreven is. Het uit 5 liften en 11 pistekilometers bestaande skigebied maakt deel uit van de Tiroler Zugspitz Arena (148km). Biberwier is een knus dorp en zeer vriendelijk voor de jonge en beginnende skiër. Je vindt er namelijk gemakkelijke pistes die allemaal op ongeveer hetzelfde punt uitkomen. Erg overzichtelijk allemaal. Tevens kun je rekenen op diverse animatieprogramma’s, activiteiten als tubing en direct aan de piste gelegen: Biberland.

Bieberwier

Rauris in het Salzburgerland

Rauris heeft een modern skigebied dat zeer geschikt is voor beginners en families met kinderen. Veel van de pistes zijn eenvoudig en overzichtelijk. Daarnaast vind je er diverse oefenweides, speelvelden en skischolen met Nederlandssprekende leraren. Bij het dalstation van de gondel liggen twee kinderlanden. Het dorp ademt het bergleven en de inwoners hechten veel waarde aan hun tradities. Wil je genieten van de Oostenrijkse keuken, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Veel van de producten zijn regionaal geproduceerd.
Rauris

Familievriendelijk Brandnertal

Een ander Oostenrijks skigebied dat zich als familievriendelijk portretteert, is het Brandnertal. Met ca. 55 pistekilometers heeft het gebied aardig wat te bieden. De meeste afdalingen zijn redelijk eenvoudig en goed te doen voor de beginnende wintersporter. De diverse skischolen bieden Nederlandstalige les en zijn zeer gericht op families met kinderen. Daarnaast vind je in het Brandnertal meerdere kinderlanden, animatieprogramma’s en opvangcentra. Bijkomend voordeel is dat het dorp goed te bereiken is met de auto. Wel zo fijn als je kinderen achterin hebt zitten!

Brandnertal

Overzichtelijke hellingen in Achensee

Het skigebied Achensee bestaat uit de dorpen Achenkirch, Maurach en Pertisau en telt 60 kilometer piste. Veel daarvan is blauw van kleur en fijn voor beginners. Bij Achenkirch ligt het minigebiedje Hochalm Christlum en hier vind je oefenhellingen en een kinderland. Het skigebied Karwendel bij Pertisau ligt dicht in de buurt en heeft eveneens een leuk aanbod voor de jonge wintersporter. Zo is er een oefenhelling met lopende band en een terras ernaast, zodat je de boel goed in de gaten kunt houden. Achensee telt maar liefst 7 skischolen waarvoor regelmatig ook Nederlandstalige skileraren werken.

Houd je van wandelen, of wil je eens langlaufen? Achensee heeft diverse mooie routes liggen. Maar ook voor tourskiërs zijn er pareltjes van skiroutes!

Achensee

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...