Voorjaarsvakantie verloopt buitengewoon zonnig

De voorjaarsvakantie begint vandaag, en dat betekent ook de uittocht richting Oostenrijk. Wie vandaag of dit weekend naar Oostenrijk rijdt treft fantastisch weer. Van Nederland tot in Oostenrijk schijnt de zon volop. Verder is het ook in Duitsland opvallend warm met middagtemperaturen tussen de 11 en 17 graden. Maar hoe wordt het weer eenmaal in Oostenrijk?

Zon, zon en nog eens zon

Vandaag starten we de dag opnieuw zonnig. Lokaal komen enkele mistbanken voor zoals rondom het meer van Zell am See of nabij de Bodensee, maar deze lossen snel op. Wat volgt is een milde maar ronduit zonnige middag. De vorstgrens stijgt naar 2700 meter, op 1500 meter wordt het 7 tot 10 graden. In de dalen kan het 11 tot 15 graden worden.

Morgen nagenoeg geen verandering. Het is zonnige hogedrukweer met een strak blauwe lucht. Opnieuw in de ochtend een paar mistbanken maar deze verdwijnen snel. Verder vriest het nog in de ochtend. In de middag wordt nog iets warmer dan de vrijdag met in de diepere dalen 12 tot 17 graden.


Ook de zondag brengt veel zon in heel Oostenrijk. In de ochtend nog vorst maar al snel stijgt het kwik flink. Het wordt een warme dag die in april niet zou misstaan. De vorstgrens komt nog wat hoger te liggen, op 2900 meter. Dus dooi tot op de gletsjers. In de dalen stijgt het kwik naar 13 tot 17 graden, met een zwakke föhn werking mogelijk zelfs eventjes 18. De sneeuwlaag aan de zonkant krijgt het eventjes flink zwaar.


Ook na het weekend blijft het flink zonnig. Het hogedrukgebied blijft stabiel bij Oostenrijk liggen. Alleen de temperatuur gaat weer een tikje naar beneden, halverwege de week daalt de vorstgrens tijdelijk terug naar 1800 meter.


Maar richting het weekend komt de volgende golf met warme lucht recht vanuit de Sahel. Van winterweer is de komende tijd absoluut geen sprake. Gelukkig ligt er meer dan genoeg natuursneeuw.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×