Voorjaarsvakantie start zacht, zondag regen

Gisteren was de lucht al niet meer strakblauw, vandaag is het nog bewolkter

Voorjaarsvakantie start zacht, zondag regen

Vanmiddag start in het zuiden van het land de voorjaarsvakantie. Ook dit jaar gaan weer veel Nederlanders richting Oostenrijk. Maar de komende dagen blijft het aanhoudend zacht en is het weer niet altijd optimaal. Zo valt er zondag in delen van Oostenrijk langere tijd regen. Sneeuw valt er amper, of pas boven de 2000 meter.

Vanmorgen merken we dat het weer al wat anders is dan dat we de laatste 2 weken gewend waren. Vrijwel overal is het bewolkt en de zon heeft het vandaag er maar moeilijk mee. Door de bewolking vriest het ook niet meer zo hard in de dalen deze ochtend. In sommige dalen is het nu zelfs al boven nul. Gedurende de dag blijft de bewolking de overhand houden, maar af en toe kan ook de zon nog doorbreken. Zo tellen we nog een paar zonuren in vooral Vorarlberg en Karinthië. Later vanmiddag kan de bewolking dik genoeg zijn voor een spatje regen. Daarbij ligt de sneeuwgrens boven de 2000 meter. Ook ligt de vorstgrens boven de 2000 meter, hieronder dooit het dus. Daarom zullen veel skipistes vanmiddag pappig zijn.

Vanavond is het nog altijd bewolkt, in de nacht breekt vaker het wolkendek. Het blijft dan droog en als het enige tijd goed opklaart kan het in de dalen nog een graadje vriezen.

Morgen (zaterdag) volgt eigenlijk een hele vriendelijke dag. Geregeld breekt de zon goed door, vooral in Vorarlberg, Tirol en Karinthië. Hier is het eigenlijk bijna een kaiserwetter dag. Bijna want er trekken er ook velden met hoge bewolking over, waar de zon nog altijd goed doorheen weet te schijnen. Richting het oosten is het bewolkter. Toch blijft het overal droog. Bij een matige westenwind, die op de bergen naar krachtig tot hard aantrekt, wordt het in de dalen 12 tot 17 graden. Kortom de voorjaarsvakantie start zacht!

Zondag volgt een koufront vanuit het noorden. Toch zakt de sneeuwgrens niet tot in de dalen, en blijft veelal op 2000 meter steken. Pas tegen de avond is ook wat sneeuw tot 1400 meter mogelijk. Op veel plaatsen verloopt de zondag verregend en nat. Kortom geen mooie skidag, tenzij je van een nat pak houdt.

Zowel maandag als dinsdag zorgt de komst van een warmbloedig hoog voor kaiserwetter. Op beide dagen schijnt de zon flink, bij opnieuw vrij hoge temperaturen voor februari. Vanaf woensdag neemt de onzekerheid toe, of het wordt iets frisser of het blijft aanhoudend zacht. Grote sneeuwkansen zien we vooralsnog helaas niet.

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×