Voorjaarsvakantie eindigt morgen met zonnig kaiserwetter

Prachtig kaiserwetter gisteren in Vorarlberg

Voorjaarsvakantie eindigt morgen met zonnig kaiserwetter

Gisteren was het al zonnig kaiserwetter in het westen en noorden van Oostenrijk. Maar niet overal scheen de zon zo uitbundig als op het beeld hierboven. Vooral rondom de hoofdkam, in de laagste dalen als ook aan de gehele zuidkant was het vooral bewolkt. Ook vandaag hebben we te maken met veel bewolking. Zo hangt er een hardnekkige pakket aan bewolking van west naar oost. Echter morgen volgt zonnig kaiserwetter in heel Oostenrijk. Daarmee sluit de voorjaarsvakantie mooi af!

Vandaag is het van west naar oost overal hardnekkig bewolkt. Uit de bewolking valt deze ochtend af en toe ook regen of sneeuw. Sneeuw kan pas vanaf 1000 tot 1300 meter vallen, hieronder is het wat regen. In de loop van de dag wordt het droger en komen er vaker scheuren in het wolkendek. Toch blijft de bewolking overheersen en is het niet de beste skidag. Het wordt maximaal 3 tot 7 graden in de dalen, op 1500 meter is het rond nul. Later vanavond en komende nacht trekt de bewolking weg en klaart het breed op.

Morgen volgt een mooie dag met zonnig kaiserwetter. De voorjaarsvakantie sluit voor de meeste wintersporters fantastisch af. Ook is de aangevoerde lucht vrij mild. Zo dooit het in de dalen veelal 7 tot 12 graden, op 1500 meter is het iets boven nul. Toch mag dat de pret niet drukken, vele Nederlanders kunnen in de zon terugkijken op een mooie wintersportweek. Want misschien lag er niet zoveel sneeuw als anders. Toch waren de skipistes goed en was het deze week ook nog eens aan de koude kant. Dat konden ze vorige week niet zeggen.

Zondag is het gedaan met het mooie weer. Hoewel het nog lange tijd droog is en de zon af en toe schijnt, neemt de bewolking gaandeweg de dag wel toe. Uiteindelijk raakt het overal bewolkt en volgt er wat sneeuwval.

Stevige stormdepressie met sneeuw en veel wind medio volgende week

Na het weekend wordt het weer koud winterweer. Met een noordenstroom bereikt polaire lucht het Alpengebied. Waarschijnlijk volgt rond de woensdag een serieus sneeuwmoment waarbij de winter zelfs tot in Innsbruck terug is. Ook de lange termijn oogt koud, kouder dan eind december!

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×