Voorlopig geen 30 graden in Oostenrijk

Voorlopig geen 30 graden in Oostenrijk

Terwijl wij in Nederland dit weekend konden genieten van voorzomers weer met veel zon en hogere temperaturen, was het in Oostenrijk onveranderd wisselvallig en koel. Ook de komende dagen is het ronduit koel en wisselvallig, alleen vandaag is het tijdelijk rustiger én zonniger. Voorlopig stijgt de temperatuur nog niet naar de 30 graden.

Vanmorgen overheerst de bewolking en langs de noordkant valt nog enige tijd regen of een paar buien. In de loop van de ochtend wordt het droger en breekt vanuit Duitsland geregeld de zon door. Op de meeste plaatsen volgt een aantal uren prima weer. Zo stijgt de temperatuur aan het begin van de middag in de dalen naar circa 18 graden. Later op de middag kan in Vorarlberg en het Salzburgerland nog een bui vallen of ontstaan. Aan de zuidkant blijft het zo goed als droog.

Morgen bereikt koudere lucht Oostenrijk. Daarbij gaat het lange tijd flink regenen. Gedurende de dag begint ook de sneeuwgrens te zakken van 2200 naar 1700 meter en op de hogere bergtoppen valt dan sneeuw. Ook in de dalen begint het waterkoud te worden. Met gemak valt verspreid over de dag 10 tot lokaal 30 millimeter.


Woensdag wordt de lucht nog kouder en zakt de sneeuwgrens naar 1500 tot regionaal in sommige dalen naar 1000 meter. Het kan dus wit worden in de (hogere) dalen. Ook donderdag blijft het koud en vrij nat, vanaf vrijdag wordt het weer wat warmer maar absoluut niet tropisch. Zo neemt de kans op 30 graden deze meimaand (normaal wordt het 3x 30 graden in mei) steeds kleiner.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Die vandaag 30 jaar oud geworden is 😉

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...