Het blijft voorlopig nog te warm

Vandaag is het eventjes niet meer zo warm als dat het de afgelopen dagen was. Ook schijnt de zon niet meer zo uitbundig. Vanuit Duitsland blijven wolkenvelden Oostenrijk binnen trekken. Vanaf Salzburg Oostwaarts blijft het zelfs zwaar bewolkt en kan het deze ochtend ook eventjes regenen. Boven de 1300 meter kan er ook een vlokje sneeuw vallen. Daarbij staat een matige wind uit het Westen. De temperatuur stijgt vanmiddag meest naar 5 tot 12 graden, op 2000 meter rond de minus 2. Dat is alweer een week geleden dat het hier ook overdag vroor.


Mogen is het mild. In Vorarlberg, Tirol en Karinthië is het van tijd tot tijd flink zonnig. Kortom het is hier kaiserwetter. In het Salzburgerland en Stiermarken hangen meer wolkenvelden die het de zon soms erg moeilijk maken. Helemaal naar het Oosten is en blijft het zwaar bewolkt. Rondom het Wienerwald valt van tijd tot tijd regen. De temperatuur ligt tussen de 6 en 14 graden. Op 1500 meter rond of iets boven nul.


Vrijdag is het ten Oosten van het Inntal zwaar bewolkt en valt er op een koufront van tijd tot tijd regen of sneeuw. De sneeuwgrens ligt rond de 1400 meter in Tirol, langzaam zakkend richting het Oosten. In Niederösterreich zakt de sneeuwgrens naar 600 meter. Ten Westen van Innsbruck is het droog en bewolkt, in Vorarlberg kan de dag zelfs vrij zonnig verlopen. Grote verschillen dus binnen Oostenrijk.


Zaterdag verdwijnt betreft weerbeeld de tweedeling in Oostenrijk. Overal volgt weer prachtig kaiserwetter. Alleen de temperatuur verschilt enorm tussen Oost en West. In Wenen komt het kwik maar moeizaam boven nul en op 1500 meter vriest het zowaar 7 tot 10 graden! Richting het Westen is het nog uitgesproken mild met in Tirol en Vorarlberg op 1500 meter 3 tot 6 graden boven nul.


Het is dus weer een beetje winters in het Oosten. Het grote verschil is goed zichtbaar op de anomalie kaart hierboven. Grote verschillen betreft temperatuur op zaterdag. Kijk trouwens ook eens naar ons eigen land. Komend weekend is het puur lente in Nederland met veel zon en 15 tot 17 graden! Genieten!


En zulke temperaturen mogen we na het weekend ook weer in heel Oostenrijk verwachten. De kou zet niet door en zondag bevindt Oostenrijk zich opnieuw volledig in milde lucht. Ook volgende week nog te warm voor febrauri. Maar de planning dat het kouder wordt in maart met nieuwe sneeuwkansen blijft overeind.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...