Voorzitter Oostenrijkse skibond bouwt Chalet dorp in Hinterstoder

Voorzitter Oostenrijkse skibond bouwt Chalet dorp in Hinterstoder

Hinterstoder

Peter Schröcksnagel is voor de meeste Nederlanders en Belgen echt een onbekende of je zou het Alpine skiën echt moeten volgen. Hij is President (Voorzitter) van de Oostenrijkse Skibond (ÖSV)

Maar Peter Schröcksnagel is nu ook in het nieuws mbt een project. Hij wil maar liefst 400 bedden toevoegen aan het Toeristendorp van Hinterstoder (Oberösterreich, gemeente Kirchdorf)

Maar er is ook wel een belang bij de voorzitter van de ÖSV. Hij is aandeelhouder van de Hinterstoder Wurzeralm Bergbahnen AG, sterker nog hij heeft de meerderheid van de aandelen.

Graag zou hij vele chalets willen toevoegen aan dit gebied. Maar liefst 400 bedden zouden er worden toegevoegd aan Hinterstoder. De burgemeester van het dorp is erg positief hierover. Economisch zou dit natuurlijk een groei betekenen voor deze omgeving.

De onderhandelingen lopen reeds en volgens Schröcksnagel kan er reeds in het jaar 2020 onderdak geboden worden aan atleten. Het is juist ook de bedoeling dat Hinterstoder jaarlijks op de wereldbeker skiën kalender komt te staan en dan heb je natuurlijk wel veel slaapplaatsen nodig. Het dorp Hinterstoder telt overigens maar 900 mensen. Al in Herfst bij een vergadering van de FIS in Zürich zal dit onderwerp al ter sprake komen, sterker nog er zou zelfs over gestemd gaan worden.

In het chalet dorp komen geen restaurants en dat is ook goed voor de middenstand in Hinterstoder. Het dorp wordt zodoende ook wat drukker en kan mooi mee profiteren van de toename van gasten.

Naast het plan van Schröcknagel is er ook nog een investeerder. Een hotel keten uit Bayern zal op 1 december een hotel gaan openen. Gepland zijn 100 kamers met 200 bedden.

PS Natuurlijk is er wel eens een Worldcup georganiseerd in Hinterstoder maar de bedoeling is dat deze plaats dan jaarlijks terug komt op de kalender zoals Kitzbühel, Wengen, Schladming etc….

Peter Schröcksnadel

Peter Schröcksnadel © APA

Bron: Kleine Zeitung

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht