Vrachtverkeer over de Brennerpas toegenomen

Autobahn

In 2019 reden er meer vrachtwagens over de Brennerpas dan in voorgaande jaren, afgelopen jaar passeerden er bijna 2,47 miljoen vrachtwagens. Het aantal auto’s daalde daarentegen.

Volgens de laatste cijfers van ASFINAG die afgelopen dinsdag werden gepresenteerd reden er 47.000 meer vrachtverkeer door het tolstation Schönberg. De toename was niet zo sterk als voorgaande jaren, maar toch was het een nieuwe piek over een belangrijke pas tussen Oostenrijk en Italië.

Ondanks de toename van het vrachtverkeer zag het ASFINAG een afname van personenauto’s. Er reden 11,2 miljoen auto’s door het tolstation Schönberg, dit is een daling van 200.000 auto’s in vergelijking met het jaar ervoor. De daling van het aantal auto’s zorgde er ook voor dat er een lichte daling was van het verkeer op de Brennerautobahn. Er werden in totaal bijna 14 miljoen voertuigen geregistreerd. Dit is een daling van 1,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Bron: tirol.orf.at

vrachtauto

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat de iPhone en iPad niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht