Vrachtwagenblokkade Kufstein Nord

vrachtverkeer brennerpas tirol

Op 4 en 27 oktober is er een vrachtwagenblokkade bij Kufstein Nord. Volgens deskundigen is de grens bereikt met een capaciteit van 250 vrachtwagens per uur. Op deze twee dagen worden de vrachtwagens geteld. Bij een bepaalde grens zullen de vrachtwagens worden afgeremd of zelfs tot stoppen gedwongen.

Rond de feestdagen kan dit oplopen naar 600 per uur, met deze maatregel wil men de mega file van eind juni voorkomen.

Pilot tegen files

Op 4 en 27 oktober kunnen vrachtwagens vanaf Kufstein richting het zuiden hier hinder van ondervinden. Het betreft volgens politiechef Markus Widmann een pilot. Met deze pilot hoopt men de files rond Innsbruck en elders in Tirol te voorkomen, maar betekent wel dat er meer drukte zal komen aan de Duitse kant. Men verwacht of eigenlijk hoopt dat de blokkades ervoor zullen zorgen dat er minder vrachtwagens door Tirol zullen gaan rijden, men wil dit dus minder aantrekkelijk maken.

Ook draagt het verbod in de nacht en in het weekend hierbij. Verdere snelheidsbeperkende maatregelingen voor vrachtwagens zitten niet in de pijplijn, ook niet voor de automobilist.

„Wir müssen uns selbst schützen, sonst ist die Versorgungssicherheit nicht mehr gewährleistet.“

Volgens de verwachting van experts zullen dit jaar 2.2 miljoen vrachtauto’s de Brennerpas overgaan, tel daar nog 11 miljoen autoritten bij. Van het goederenverkeer gaat  71% via deze weg.

Bron: tt.com

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht