Vreemd verkeersbord langs Duitse snelweg

Verkeersbord Zelfrijdende auto's

Vreemd verkeersbord langs Duitse snelweg

Misschien is het iemand van jullie al eens opgevallen: sinds een paar jaar zijn er rond München een aantal vreemde ronde verkeersborden te zien. Ze bevatten een vreemd zwart-wit figuurtje. Wat betekenen deze borden nu eigenlijk? 

Geen stress, het is niet een nieuwe verkeersregel, dus je hoeft niks te doen als je zo’n bord ziet. Deze borden hebben geen functie voor bestuurders. Deze borden zijn wel van belang voor je auto, want  ze zijn speciaal geplaatst voor zelfrijdende auto’s. Dit is onderdeel van het project ‘Digitales Testfeld Autobahn’, waarmee Duitsland voorop wil lopen op het gebied van innovatie betreft de auto-industrie. Deze verkeersborden zijn een zogenoemde ‘Landmark’ voor autonome voertuigen. Door deze borden weten de auto’s precies waar ze zijn. Op de A9 en A93 rond het knooppunt zijn 13  van deze borden geplaatst, met tussen ieder bord 2,5 km afstand.

Gratis WLAN

Wat ook onderdeel is van het project, is het zorgen voor een goede digitale infrastructuur. Moderne auto’s zullen steeds meer het internet nodig hebben voor communicatie met andere auto’s. Het is daarom belangrijk dat er een stabiel mobiel netwerk is rond de snelweg. Maar de Duitse overheid bied ook een extraatje: gratis internet op de parkeerplaatsen langs de A9. Op de parkeerplaatsen Gelbsee Ost/West, Baarer Weiher Ost/West en Rohrbach Ost/West is nu gratis internet en in de toekomst zullen er meer volgen. Dat is mooi, omdat jullie tijdens de pauzes langs de weg onze website volgen! Met deze pilot wil de Duitse overheid onderzoeken of men het internet überhaupt gebruikt en hoe ze het beste het netwerk kunnen opzetten. En wanneer jullie liever je eigen mobiele netwerk willen gebruiken, moet dat ook zonder problemen gaan door een grotere hoeveelheid zendmasten langs de weg.

Video

Hieronder staat nog een video waarin de visie voor de nieuwe digitale autobahn wordt beschreven.

Bron: ADAC

Mesnerwirt Westendorf

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...