Vriendelijk lenteweer met een vriendelijk wolkje

Vriendelijk lenteweer met een vriendelijk wolkje

Een groot hogedrukgebied ligt met z’n kern boven Nederland en daardoor is het uitermate vriendelijk in west- en centraal Europa.  De neerslaggebieden worden ver om het hogedrukgebied heengeleid. In de bergen is het vriendelijk met weinig wind en aangename temperaturen. Maar door de dynamiek van dezelfde bergen blijft het niet strak blauw. De details:

ZATERDAG:

de dag begint met hier en daar een nevel of mistbank. Zodra de zon hoog genoeg staat wordt de mist weggebrand. Maar door de dynamiek van de bergen kan er een stapelwolk ontstaan. Het blijft echter droog. De temperaturen liggen tussen de 18° en 23° en de wind is oostelijk en stelt niet veel voor. Een heerlijke lentedag.

ZONDAG:

eigenlijk is het een kopie/paste dag van zaterdag maar met dien verschil dat het iets onstabieler is. De atmosfeer is iets onrustiger en een stapelwolk kan op zondag wel uitgroeien  tot een regen- of onweersbui. De temperaturen zijn gelijkwaardig met zaterdag. Met name in het zuidoosten is een bui mogelijk. De wind is wederom zwak en uit het zuidoosten.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

op maandag kan er in het hele land een onweersbui vallen. Op dinsdag is het dan weer wat droger. De temperaturen zijn gelijkwaardig aan de voorgaande dagen. Richting het midden van de week  wordt het wel wat wisselvalliger en wellicht ook iets koeler. Daarover later meer.

Fijn weekend.

Ronaldo

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×