Vriendelijk lenteweer met hier en daar een drup

Vriendelijk lenteweer met hier en daar een drup

Het is vrij rustig in de atmosfeer. De lijnen van gelijke luchtdruk liggen ver uit elkaar en dat betekent dat er nauwelijks wind staat. Maar het is wel vochtig door de neerslag van de afgelopen dagen. En zodra de zon doorkomt en de warme lucht gaat stijgen kan er een bui ontstaan. Ook is het in de vroege ochtend wat nevelig. De details:

ZATERDAG:

De dag begint vriendelijk. Door het vele vocht in de onderste luchtlagen kan er hier en daar wat dalnevel of mist zijn. Zodra de zon doorkomt verdwijnt de lage bewolking maar ontstaan er wel wat stapelwolken. De luchtdruk is namelijk niet heel erg hoog en daardoor worden de wolken niet onderdrukt. Op sommige plaatsen kan zo’n stapelwolk uitgroeien tot een bui en heel misschien met een klap onweer. Waar zo’n bui ontstaat is nooit te zeggen maar de dynamiek van de bergen zorgt aldaar wel voor een grotere kans. Maar er is ook volop ruimte voor de zon. De temperaturen liggen tussen de 16°c en 23°c. Op 3000 meter is het net onder het vriespunt. De vorstgrens ligt ergens rond de 2500 meter.

ZONDAG:

Zondag s eigenlijk een copy van zaterdag. Ook nu kan de dag beginnen met wat nevel of mist. In de loop van de ochtend komt de zon dan fijn tevoorschijn en ontstaan er weer wat stapelwolken. De temperatuur is gelijkwaardig aan die op zaterdag. Een bui is niet uitgesloten maar de zon overheerst. Op 2000 meter is het rond 6°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Maandagochtend is het nog best fraai. De zon komt er bij en de temperatuur loopt op. In de loop van de ochtend komt er vanuit het westen een wolkenfront opzetten die in de middag wat regen kan gaan geven. De wind is dan westelijk en hier en daar valt wat neerslag. Boven de 2000-2200 meter zal het in de vorm van sneeuw zijn. Ook dinsdag en woensdag blijft het wisselvallig. Het weekend heeft dus de beste papieren.

Fijn weekend!

Ronaldo

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×