Vriendelijke en ronduit lenteachtige zondag

Gisteren waren er al mooie vriendelijke momenten!

Vriendelijke en ronduit lenteachtige zondag

Gisteren was het weerbeeld sterk wisselend in Oostenrijk. Zo waren er flinke zonnige momenten, maar een uur later kon het alweer flink regenen (of in de bergen sneeuwen). Vandaag verloopt toch wel heel anders.

Vanmorgen vroeg komen vanaf het Tiroler Unterland oostwaarts nog wat lage wolkenvelden voor, deze lossen echter snel op. Hierna zal overal de zon geruime tijd schijnen. Maar strak blauw is de lucht niet, er komen al snel hoge sluierwolken voor. Gedurende de dag neemt deze hoge bewolking toe, en in Vorarlberg verloopt de middag al bewolkt. Desondanks is het een vriendelijke en ronduit lenteachtige dag. In de dalen wordt het maximaal 14 tot 18 graden, op 1500 meter is het ongeveer 4 tot 7 graden boven nul.

Vanavond en komende dagen neemt de bewolking toe en aan de grens met Duitsland volgt wat regen.

Morgen is het bewolkt en verspreid over de dag valt wat regen. De sneeuwvalgrens zakt daarbij geleidelijk naar 1800 en later 1500 meter. Tegen de avond volgt intensieve regen en sneeuwval, dan zou de sneeuwvalgrens nog regionaal wat kunnen zakken. In de bergen valt 15 tot 25 centimeter sneeuw, een aardig pak!

Dinsdag wordt het droger en breekt steeds vaker de zon door. In het uiterste oosten van Oostenrijk vallen nog buien tot ver op de middag, elders verloopt de middag droog.

Vanaf woensdag volgt een periode met mooi en stabiel weer. De zon schijnt vaker en opnieuw worden lentetemperaturen verwacht.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Bergtraum Westendorf logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×