Vrijdag flinke sneeuwdump

Sneeuwdump Brixen im Thale 1 februari 2022

Vrijdag krijgen we weer een sneeuwdump

Vrijdag flinke sneeuwdump
Na een bijzonder zachte dinsdag, met maximumtemperaturen van ruim 18 graden in sommige dalen, heeft koelere lucht de Oostenrijkse Alpen weer bereikt. Deze ochtend valt de neerslag boven de 1500 meter weer in de vorm van sneeuw. Vrijdag volgt voor een groot deel van Oostenrijk een flinke sneeuwdump!

Buienverwachting vanmiddag rond 1300 uur

Vanmorgen wisselen wolkenvelden, enkele stevige buien en korte zonnige momenten elkaar af. Daarbij staat in de bergen een stormachtige noordwestenwind. Vanaf 1500 meter valt de neerslag in de vorm van sneeuw. Ook vanmiddag blijven een aantal buien vallen, al krijgen de droge perioden meer en meer de overhand. Het wordt in de dalen maximaal 5 tot 11 graden, op 2000 meter is het ongeveer -2 graden. Overigens is in Karinthië zoals bijna gebruikelijk weinig aan de hand, hier blijft het vandaag droog.

Vanavond valt langs de noordkant nog een laatste bui, in de loop van de nacht wordt het overal droog en volgen brede opklaringen. Met het wegvallen van de wind kan mist of lage bewolking ontstaan. Ook komt het kwik in veel dalen rond of onder het vriespunt uit.

Morgenochtend is er veel ruimte voor de zon, al komen ook lage bewolking of mist in de dalen voor. Gedurende de dag blijft de zon een flink aandeel houden, al trekken in de loop van de middag ook hoge wolkenvelden over Vorarlberg en Tirol. De vorstgrens ligt overdag tussen 1600 en 1900 meter, op 3000 meter vriest het -7 graden. In de dalen wordt het veelal 5 tot 12 graden.

De komende 5 dagen valt her en der een flink pak sneeuw

Vrijdag trekt een actieve storing over Oostenrijk. Het is bewolkt en in de loop van de dag volgt intensieve sneeuwval in Vorarlberg, Tirol en later ook Salzburg. Daarbij daalt de sneeuwgrens naar 900 en laters zelfs 500 meter. Kortom het wordt wit tot in de dalen.

Tot zaterdagochtend houdt de sneeuwval aan, waarbij met gemak 20 tot lokaal 40 centimeter verse sneeuw valt. De meeste sneeuw valt in de staulagen. Ook elders in Oostenrijk wordt het wit, al valt daar beduidend minder sneeuw.

Zaterdagochtend kan nog een laatste sneeuwbui overtrekken, waarna geregeld de zon doorbreekt. Het is een prachtige skidag voor de skigebieden die al open zijn. Ook zondag is er veel ruimte voor de zon, al zijn er ook computerberekeningen die meer bewolking en neerslag komen.

Jeroen Elferink

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×