Vrijdag genieten, regen onderweg?

Kirchberg Zonopkomst Kitzbüheleralpen

Kirchberg Zonopkomst Kitzbüheleralpen 17 mei 2019

Vandaag wordt het weer genieten net als gisteren. Dit is echter van korte duur, de regen is helaas onderweg en dat dit weekend al.

Gisteren hadden we nog met mist te maken maar dit loste in de ochtend snel op, alleen boven de lijn Linz/Graz was het op sommige plaatsen hardnekkig. Uiteindelijk was het overal droog met middagtemperaturen tussen de 16 en 24 graden, een heerlijke dag na een hoop neerslag. Afgelopen nacht was het overal droog en in Tirol en Vorarlberg onbewolkt, de minimum temperaturen lagen tussen de 6 en 11 graden.

Vandaag:

Vandaag is het genieten het zal ook de mooiste dag worden van de week met veel zon, maar er komen ook wolken voor de zon drijven. In Oberösterreich kan de bewolking iets dikker zijn, maar neerslag zal er niet vallen. De temperaturen stijgen tot 17 tot 25 graden, de ochtend begint met temperaturen tussen 4 en 10 graden. Op 2000 meter hoogte wordt het ook iets warmer dan gisteren, hier kan de temperatuur stijgen tussen 4 tot 10 graden, de wind is matig vanuit het noordwesten naar het noorden.

Zaterdag:

Prognose 25-05-2019

De zon zal in veel delen van Oostenrijk schijnen maar er is regen op komst, vooral in Vorarlberg en Tirol kan er een regen- of onweersbui vallen. In de ochtend ligt de temperaturen tussen 7 en 12 graden, dit loopt in de middag op naar 18 tot 23 graden.

De verdere trend

Zondag begint zonnig maar in de bergen zijn de wolken aanwezig, later die ochtend zullen uit deze wolken de eerste buien gaan vallen. Regen zal eerst in het westen vallen, maar de buien zullen zich in de middag verspreiden richting het oosten. Ten noorden van de Donau en deels in het oosten en zuiden zal het lang droog zijn met een zonnetje.

De temperaturen op de zondag liggen tussen de 9 en 13 graden in de ochtend, in de middag zullen de temperaturen  stijgen naar 17 tot 24 graden.

Zoals het er nu uitziet zal maandag en dinsdag nat verlopen, regent het (bijna) overal met soms zware regenval. Ook de woensdag zal zeer nat worden waarbij de temperaturen verder zullen zakken naar maximaal 9 tot 15 graden in de middag.

Of deze trend zich überhaupt doorzet of dat de regen mee zal vallen zullen we morgen verder bekijken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...