Tot en met vrijdag strak blauw


Tot en met vrijdag strak blauw

Een hogedrukgebied zorgt in Oostenrijk voor prachtig weer. Samen met de verse sneeuw van afgelopen weekend zijn dit de meest perfecte wintersportomstandigheden! Tot en met vrijdag blijft de lucht strak blauw. Rond het weekend trekken er meer wolkenvelden over en kan er zondag zelfs een bui vallen. Maar direct na het weekend zet het mooie weer door!

Vanmorgen start de dag helder en bitterkoud, in de meeste dalen vriest het matig tot streng. Het duurt ook nog even voordat de temperatuur serieus stijgt. Uiteindelijk stijgt de temperatuur in de dalen naar waarden richting nul, maar de vorstgrens ligt overdag rond de 700 meter. Ook schijnt de zon de hele dag flink en is de lucht opnieuw strak blauw. Komende avond en nacht blijft het helder en koelt het weer hard af, in de dalen komt het opnieuw tot matige tot strenge vorst.


Morgen verandert er niet veel. Opnieuw schijnt de zon flink en blijft de lucht strak blauw. Wel wordt het een fractie minder koud, maar tot 1000 meter blijft het overal vriezen. Met maar weinig wind voelt de zon warm en aangenaam aan. Vrijdag opnieuw weinig verandering. In eerste instantie is de lucht opnieuw strak blauw. Halverwege de middag trekken er velden met hoge sluierbewolking over, maar de zon blijft hier uitbundig doorheen schijnen. Ook aan de temperatuur verandert niet veel.

Zaterdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Een zwakke storing ligt in de buurt en zorgt voor tijdelijk minder fraai weer. Toch blijft het weerbeeld vriendelijk en vrij rustig. Zondag is de bewolking in het noorden en oosten wat dikker en kan er een bui vallen. Hierbij is de exacte prognose nog wat onzeker.

Vanaf maandag keert de zon weer terug als een nieuw hogedrukgebied boven het continent vormt. Met een zuidenwind is het wel warmer…

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...