Vrijdag en zaterdag tijdelijk mooier weer

Na een regenachtige avond en nacht profiteert Oostenrijk vandaag van een uitloper van hogedruk. Hierdoor wordt de atmosfeer tijdelijk wat stabieler en droger. Ook de komende dagen zijn er fraaie weer momenten. Maar over het algemeen is het voor augustus wel aan de koele kant.

Deze ochtend is het nog zwaar bewolkt en verspreid valt er nog een laatste regenbui. De lucht zelf is vrij vochtig met hangwolken langs de bergen. Maar vanmiddag volgt drogere lucht vanuit het noorden waardoor de zon vooral in het westen steeds vaker te zien is. Aan het eind van de middag is het zelfs vrij zonnig in het westen. Echter is het aan de koele kant met 18 tot 23 graden. Lokaal is 24 mogelijk.

Vanavond lossen ook de laatste wolken op en de nacht verloopt helder. Er ontstaat wat mist of nevel en het koelt af naar een frisse 11 tot 5 graden. Tussen de 5 en 7 graden in de meeste Alpendalen.

Morgen start de dag droog en grotendeels zonnig. Toch volgen er al snel hoge wolkenvelden vanuit Zwitserland. Met een middagtemperatuur tussen de 20 en 25 graden is het een stuk aangenamer en ideaal doe weer. In de loop van de middag ontstaan er verspreid over Oostenrijk enkele pittige regen- en onweersbuien. Lokaal met hagel en windstoten.

Tweetal mooie dagen
Zowel vrijdag als zaterdag profiteren van een stroming die tijdelijk zuidwestelijk wordt. Hierdoor is het mede door föhn werking 2 dagen prachtig zomerweer. De kans op onweer of regen is in heel Oostenrijk klein. Helaas blijft het niet 100 procent droog, maar 90 procent beleeft 2 perfecte dagen. Het wordt vrijdag ongeveer 23 en zaterdag 26 graden. Met föhn is 28 in het Inntal mogelijk.

Maar zondag keert het wisselvallige en koele zomerweer weer terug. Met regenbuien, bewolking en weinig zon is het dan nog maar een graad of 19 a 20. De lange termijn biedt eerst ook nog weinig hoop. Maar eind volgende week lijkt het stromingspatroon te veranderen. Er is goede hoop dat we eind volgende week een periode met mooier weer tegemoet gaan. Tot die tijd is het met uitzondering van vrijdag en zaterdag koel en wisselvallig zomerweer.

Jeroen Elferink
Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Banner Chalethuren Oostenrijk

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht