Vroeg winterweer met kou en sneeuwval

Een deftig pak sneeuw siert een groot deel van Oostenrijk momenteel

Vroeg winterweer met kou en sneeuwval

Nog voordat december kan beginnen is het al volop winter in Oostenrijk. De sneeuw valt tot in de aller laagste dalen en dat is wel eens eind november anders geweest. Zo verliepen de afgelopen 10 winters vaak nog sneeuwarm en mild onder de 2000 meter tot ver in december. Maar dit jaar is dat echt anders!

Vanmorgen hebben we nog altijd te maken met een nordstau, vanuit de nacht is de sneeuwlaag aan de noordkant royaal aangevuld. Deze ochtend is het dan ook echt volop winterweer met sneeuwbuien. Vooral in Tirol en het Salzburgerland sneeuwt het af en toe nog aardig door. Aan de zuidkant is het helaas nagenoeg droog. In de loop van de dag worden de sneeuwbuien minder en verschijnen er geregeld opklaringen. Boven de 600 meter blijft het de gehele dag vriezen, op 1500 meter is het ongeveer -6 graden.

Vanavond en komende nacht klaart het breed op, met weinig wind koelt het hard af. Het kan matig tot lokaal streng vriezen, goed voor de productie van kunstsneeuw.

Morgen ligt Oostenrijk tussen een tweetal weersystemen in. Het is droog maar koud, met temperaturen (ruim) onder nul. Tijdens de ochtend schijnt geregeld de zon, in de loop van de middag wordt de bewolking dikker. Het blijft droog. Uiteindelijk volgen morgenavond opnieuw perioden met sneeuwval of sneeuwbuien vanuit Duitsland.

Er valt genoeg de sneeuw bij komende week

Dinsdag hebben we opnieuw te maken met sneeuwval. Verspreid over de dag vallen sneeuwbuien langs de noordkant, maar tussen de buien door zijn er ook droge momenten. De al voor eind november royale sneeuwlaag wordt dus verder aangevuld. Maar aan de zuidkant blijft het helaas opnieuw vrij droog.

Woensdag breekt de zon goed door, dit wordt een prachtige skidag in de skigebieden die al open zijn.

Na donderdag is het exacte weerbeeld wat onzeker. Diverse kleine lagedrukgebieden beïnvloeden het Oostenrijkse weer in deze periode. Desondanks handhaaft het koudere winterweer. We kunnen regelmatig rekenen op sneeuwval of sneeuwbuien. Kortom december kan veel slechter starten.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×