Waar is de herfst gebleven?

Waar is de herfst gebleven? De hele week blijft het onder leiding van een hogedrukgebied prachtig weer in Oostenrijk. Alleen in het westen is het vandaag een nog wat minder mooie dag met föhn en wolkenvelden. Gisteren zorgde de föhn hier nog voor windsnelheden tot lokaal 140km/u!

Ook vandaag verwachten we opnieuw stormachtige condities in het westen. Alleen windsnelheden van 140km/u worden vandaag niet meer gehaald. Maar oa. op de Patscherkofel kunnen nog wel windstoten van 90 tot 100km/u voorkomen. Ook trekken er van tijd van tijd wolkenvelden over. Uit deze bewolking kan in Vorarlberg een bui vallen. Richting het oosten is de föhn al geluwd en staat er beduidend minder wind. Met aardig wat zon en 18 tot 23 graden is het hier genieten.

Morgen keert de rust ook in west Oostenrijk terug. De föhn is overal geluwd en door de komst van een hogedrukgebied schijnt de zon uitbundig. Het hogedrukgebied zelf is niet sterk van karakter maar door zijn omvang biedt het wel genoeg weerstand tegen storingen vanaf de oceaan. Doordat er maar weinig wind staat ontstaat er in de lagere delen van Oostenrijk mist en nevel. Deze zal morgen vooral in het oosten maar moeizaam oplossen.

Woensdag maar ook donderdag is er veel ruimte voor de zon. Het is rustig weer met weinig wind en aangename middagtemperaturen. Ondertussen worden de nachten wel kouder met kans op wat lichte nachtvorst. In de dalen kan het maximaal 18 tot 23 graden worden, op 2000 meter stijgt het kwik her en der naar 17 of 18 graden. Niet bepaald iets wat je tijdens de latere herfst verwacht. In het oosten zal een stevige inversie opgebouwd worden waardoor het hier vooral mist en nevelig blijft. Ook in sommige dalen kan tijdens de ochtend mist of nevel hangen. Het is dan soms even de vraag hoe snel deze zullen oplossen.

Ook de vrijdag verloopt prachtig met veel ruimte voor de zon.

Pas na het weekend neemt de kans op een weersverandering toe. Een drastische weersverandering zit er niet in want de invloed van hogedrukgebieden blijft te groot, dit is vooral terug te zien aan het neerslagsignaal in de pluim. Het blijft namelijk uitzonderlijk droog voor eind oktober! Maar de temperatuur lijkt op termijn wel wat in te leveren. November kon wel eens wat kouder dan normaal van start gaan.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Banner CMP Groot 1200x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht