Waar vallen vandaag de zwaarste onweersbuien?

Het is vandaag een broeierige dag met deze ochtend opnieuw veel ruimte voor de zon. Daardoor stijgt de temperatuur snel. Maar net zoals gisteren bestaat er een kans op enkele stevige onweersbuien. Waar gaan ze vandaag vallen?
Rond het middaguur ontstaan de eerste serieuze buien boven Vorarlberg en Tirol. Ook is een enkele bui boven Karinthië mogelijk. Elders nog meest droge condities met in het Flachland de meeste zon. Hier is het dan rond de 21 graden.
Later vanmiddag vallen er dan forse onweersbuien. Daarbij is alles mogelijk. Van hagel tot zware windstoten maar ook wateroverlast. De meeste buien zien we opnieuw in Vorarlberg en Tirol terug, richting het oosten is het allemaal wat rustiger. Vanuit Italië volgen deze middag ook resten van zware complexen met veel regen, hier hebben vooral Oost Tirol en Karinthië mee te maken. Aan de oevers van de Donau blijft het het rustigst met de meeste zonneschijn. Uiteindelijk kan het hier 24 graden worden.

Morgen draait de wind naar het noorden. Gelukkig wordt het daardoor niet kouder maar wel volgen er nieuwe buien. De buien hebben een minder fel karakter. Wel houden de buien langer aan en in het westen kan de dag soms wat verregend verlopen. Tussen de buien door is er ruimte voor een beetje zonneschijn. Dan wordt het een graad of 16 tot 20.

Dinsdag wordt de slechtste dag van de week. Buien boven Duitsland klonteren samen en vormen een flink regenfront die tegen de Oostenrijkse noordkant drukt. Er valt 20 tot 50mm regen. Samen met smeltwater van de sneeuw zijn er overstromingen mogelijk. Sneeuw valt er pas vanaf 2100 meter, op de gletsjers dus veel verse sneeuw.

Woensdag klaart het op en wordt het rustiger. Er volgt vanuit het westen drogere lucht. Met steeds meer ruimte voor de zon wordt het 17 tot 21 graden.

Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht