Waarom een creditcard handig is op wintersport

Kaprun Topfoto

Ga jij binnenkort weer skiën of snowboarden? Vergeet dan niet je om creditcard mee te nemen. We leggen graag uit waarom dit een goed idee is:

Altijd geaccepteerd

Een van de voornaamste voordelen van een creditcard is dat deze vrijwel overal wordt geaccepteerd. Denk aan restaurants, hotels en winkels. Ook kun je er vrijwel overal mee betalen.

MasterCard en Visa Card zijn de meest bekende creditcardmaatschappijen in Europa en zijn het breedst ondersteund. American Express wordt doorgaans minder geaccepteerd, maar kent wel het voordeel dat je per uitgegeven euro punten spaart.

Visa en Mastercard Credicard

Aflevergarantie

Een ander belangrijk voordeel is de aflevergarantie: stel dat het appartement of hotel dat je hebt geboekt plotseling failliet gaat. Dan heb je recht op aflevergarantie als je met een creditcard hebt afgerekend. Met andere woorden, kun je vanwege faillissement geen gebruik maken van het geboekte appartement? Dan krijg je jouw geld weer terug. Let op: een dergelijke garantie geldt niet bij een boeking met behulp van iDEAL of een bankoverschrijving.

Wintersportaankopen zijn verzekerd

Al je wintersportaankopen die je met je creditcard hebt betaalt, zijn bij de meeste creditcards voor 180 tot 365 dagen verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Dat is fijn om te weten, want skiuitrusting is behoorlijk gewild bij dieven. Bij een calamiteit neem je contact op met de creditcardaanbieder. Die beoordeelt de kwestie en keert uit conform de polisvoorwaarden van de aankoopverzekering.

De dekking van deze verzekering geldt overigens ook voor andere producten, bijvoorbeeld een telefoon of camera die je met je creditcard hebt afgerekend en meeneemt op vakantie.

Wintersport uitrusting

Reisverzekering

Een aantal creditcards zijn voorzien van een reisverzekering. Wat en hoeveel de reisverzekering precies dekt, hangt af van de polisvoorwaarden. Meestal geldt: hoe duurder de creditcard, hoe uitgebreider de dekking van de reisverzekering.

Welke kosten kan een reisverzekering bij een creditcard dekken?

  • Medische kosten voor zover deze niet door je zorgverzekering worden vergoed
  • Repatriëring en vervoer bij een ziekte of ongeval
  • Uitkering bij invaliditeit of overlijden

Zoek je nog een nieuwe creditcard en een reisverzekering? Kijk dan even op Creditcard.nl.

Eenvoudig tol betalen

Bij een tolpoortje, bijvoorbeeld in Frankrijk, kun je contant betalen, maar met een creditcard gaat dit veel sneller. Geen gedoe met losse munten en binnen 10 seconden ben je weer op weg. Bij de Franse Péage worden vrijwel alle soorten creditcards geaccepteerd.

Tips tot slot

Wintersport en creditcard

Tenslotte hebben we nog een paar handige tips voor je op papier gezet:

  • Controleer voordat je op wintersportvakantie gaat of je voldoende bestedingslimiet hebt en of je creditcard nog steeds geldig is.
  • Verder is het raadzaam om geen geld te op te nemen bij een betaalautomaat.
  • Als je een creditcard online aanvraagt, heb je altijd recht op 14 dagen bedenktijd. Dat houdt in dat je de aangevraagde creditcard kosteloos kunt annuleren. Dat is wel zo handig.

Summit Travel

(Visited 118 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.