Waarom kiest Marcel Hirscher voor Nederland?

Marcel Hirscher

Foto afkomstig van facebookpagina Marcel Hirscher Fans Holland

Waarom kiest Marcel Hirscher voor Nederland?

Een vraag die vele mensen zich afvragen, waarom Nederland en niet Oostenrijk.

Gisteren melde wij het grote nieuws al dat Marcel Hirscher een sensationele comeback maakt voor Nederland. Het is ook algemeen bekend dat Marcel Hirscher een Oostenrijker is met een Nederlands paspoort dankzij zijn moeder. Toch is de keuze voor Nederland vreemd.

Voor de keuze worden twee redenen opgegeven waarom hij voor Nederland koos en niet voor Oostenrijk.

Jeugd toekomst ÖSV

De reden voor een comeback is Marcel duidelijk, “Ik zou graag de kans willen hebben om zo nu en dan te racen”. “Gewoon, omdat ik het leuk vind.”  Maar ondanks zijn staat van dienst wil hij niet dat er uitzonderingen worden gemaakt of dat startplaatsen door hem worden vrijgehouden.

De toekomst in de ÖSV behoort aan de jonge atleten aldus Marcel.

Daarnaast is zijn nieuwe project makkelijker te implementeren in Nederland. Marcel kan namelijk niet met zijn eigen skimerk  uitkomen voor Oostenrijk. Van Deer maakt nog steeds geen deel uit van de ÖSV skipool.

Logischerwijs wil hij bij zijn comeback gebruik maken van zijn eigen skimerk. Naast het sportieve is dit ook een marketingcoup en moet Van Deer een nieuwe boost geven..

Marcel Hirscher ere lijst5 jaar pensionering

Toen Marcel in 2019 zijn pensioen aankondigde had hij alles al gewonnen wat te winnen viel en een aantal records gevestigd. Zo was hij acht keer op rij winnaar van de algemene wereldbeker en won hij de kleine kristallen bol zes keer op de slalom en de reuzenslalom.

Op zijn CV staan in totaal ​​67 WK-overwinningen, 138 podiumplaatsen, twee Olympische gouden medailles en één zilveren medaille. En met zeven WK-titels en vier zilveren medailles is Hirscher ook de meest succesvolle WK-deelnemer aller tijden.

Ook werd hij  zes keer uitgeroepen tot Oostenrijks atleet van het jaar. In 2017 verkozen de Nationale Olympische Comités hem tot “Europa’s Atleet van het Jaar”, en de gerenommeerde krant L’Equipe noemde hem in 2018 zelfs tot “Wereldatleet van het Jaar”.

Toch bleef hij op de achtergrond actief in de wereldbeker skiën. Met de steun van zijn jarenlange sponsor Red Bull richtte de 35-jarige het skibedrijf Van Deer op, dat twee atleten van wereldklasse, de Noren Henrik Kristoffersen en Timon Haugan, uitrust.

De grote optredens waren zeldzaam, zo was hij in 2022 vorläufer bij de eerste eerste downhill-training op de Streif in Kitzbühel.

FIS niveau

De weg is nog langs voor Hirscher, momenteel staat hij op plek 850 van de wereldranglijst. Hierdoor strijd hij op FIS-niveau. Om meer punten te verzamelen wil hij deze zomer deelnemen aan FIS-races in Nieuw-Zeeland voor een start in de wereldbeker.

Dit worden geen races die worden uitgezonden.  Er mogen geen te hoge verwachtingen zijn” aldus Van Deer sportdirecteur Toni Giger. 

Lees ook:

Bron: OE24.at, Tiroler Tageszeitung, ORF

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×