Waarschuwing voor extreem hoge temperaturen

Vandaag en morgen wordt het uitzonderlijk warm in Oostenrijk. De lokale weerdienst ZAMG waarschuwt ook om vandaag en morgen voldoende te drinken en de zon tussen 11 en 15 uur te mijden. Ook adviseert het bureau om geen intensieve activiteiten te ondernemen. Vandaag wordt het al lokaal 34 graden, morgen kan het zomaar eens 37 of 38 graden worden.
Vandaag zien we op de weerkaarten goed waar de extreme hitte vandaan komt. Een begeleidend lagedrukgebied nabij Groot-Brittannië zorgt al voor een zuidelijke toevoer. Maar extra ondersteunend voor de hitte zijn de thermische lagedrukgebieden nabij de Pyreneeën. Alles valt precies perfect voor uitzonderlijk hoge temperaturen. Vandaag overigens geen onweersbuien en flink wat zon. Al kunnen er in het westen ook wat sluierwolken overtrekken. Op 1500 meter is het met een graad of 27 bijzonder heet voor juni.

Morgen starten we dag opnieuw zonnig. Nog voor het middaguur zien we in het oosten de 30 graden grens al passeren. Hier wordt het de warmste dag van de reeks met 34 tot 37 graden. Lokaal met een beetje föhn invloed wordt het 38 graden. Richting het westen wordt de hitte getemperd door de komst van de thermische lagedrukgebiedjes. Er zullen in de middag enkele zware onweersbuien ontstaan. Deze buien kunnen heftig worden met hagel, windstoten en wateroverlast. Tenslotte staat de Inn nog bijzonder hoog waardoor er maar weinig nodig is om tot nieuwe overstromingen te komen.

De dagen die volgen verlopen iets wisselvalliger. Dagelijks kunnen er onweersbuien ontstaan. Maar de hittegolf houdt ook aan. Er zijn flinke zonnige en warme momenten maar ook minder mooie moment met veel regen.

Jeroen Elferink

Banner CMP Groot 1200x600

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht