Waarschuwing: morgenmiddag noodweer met hagel!

De kans op hagel is regionaal groot zaterdagmiddag!

Waarschuwing: morgenmiddag noodweer met hagel!

De afgelopen dagen ontstonden er tijdens warm weer geregeld onweersbuien later op de dag. Ook deze vrijdag trekken enkele onweersbuien vooral over zuidelijk Oostenrijk. Meestal ging het om lichte, alledaagse onweersbuien. Maar morgen, zaterdag, is de kans op zwaar onweer met noodweer en grote hagel vrij groot!

Na een zonnige en droge start van zaterdag wordt het bewolkt in Vorarlberg en West Tirol met regenbuien. Hier wordt geen zwaar onweer verwacht! Echter, ten oosten van Innsbruck, richting Salzburg(erland), is de kans op noodweer groot. Vanaf halverwege de middag neemt in dit gebied de kans op noodweer toe. Dit betreft onder andere Wörgl, Kufstein, Kitzbühel, Saalbach, Zell am See en Salzburg. Tijdens de avond trekken de zware regen- en onweersbuien verder oostwaarts naar Niederösterreich. In alle andere gebieden wordt nagenoeg geen zwaar onweer of noodweer verwacht.

Prognose temperatuur Kitzbuhel; in het slechtste geval is in deze regio kans op hagel tot 8 centimeter!

Tijdens deze buien is er kans op hagel van 5 tot lokaal zelfs 8 centimeter. Realiseer je dat hagel altijd lokaal is en in een beperkt gebied valt. Soms kan het verschil van kilometer tot kilometer groot zijn. De buien gaan ook gepaard met zware windstoten tot 120 kilometer per uur, veel regen en hoge bliksemactiviteit. Houd hier rekening mee tijdens activiteiten. Het wordt sowieso sterk afgeraden om na 14:00 uur de bergen in te gaan.


Morgenochtend volgen meer details in het dagelijkse weerbericht…

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×