Waarschuwing voor zware onweersbuien!

Waarschuwing voor zware onweersbuien! Het is deze middag zonnig en tropisch weer in Oostenrijk. Maar helaas gaat dat veranderen, een koufront vanuit het westen nadert en maakt voorlopig kortstondig een einde aan het tropische weer. Het kan tot zware onweersbuien later deze middag en vanavond, met lokaal wateroverlast, veel onweer en windstoten tot 100 km/u, vandaar deze waarschuwing!

Weerkaart van vanmorgen 08:00 uur, een koufront ligt klaar in Duitsland.

Deze ochtend zagen we het koufront (blauwe lijn), nog inactief, liggen boven Duitsland. Voor het front uit wordt warme subtropisch lucht vanuit Afrika richting Oostenrijk getransporteerd. Daarin kan het deze middag nog 30 tot plaatselijk 34 graden worden. Behoorlijk warm dus.

Later vanmiddag ontstaan voor het front uit verspreid over Oostenrijk enkele buien. Maar de grote klapper komt aan het eind van de middag en vooral vanavond als het koufront Vorarlberg en Tirol binnen komt. Er zullen forse buien ontstaan waarbij het lokaal tot wateroverlast komt. Ook zijn windstoten tot 100 km/u mogelijk met hagel (2-3cm doorsnee) en veel onweer.


Wel zit er behoorlijk wat verschil tussen de weermodellen betreft positionering en timing van de buien. Houd dus vooral de lucht de weerradars vanmiddag goed in de gaten.


Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Haus Steiner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...