Waarschuwing: storm en veel regen op de Autobahn!


Waarschuwing: storm en veel regen op de Autobahn!
Wie deze donderdag, vrijdag of zaterdag richting Oostenrijk rijdt moet rekening houden met storm en veel regen op de Duitse Autobahn!

Deze donderdag is het al behoorlijk zwaar weer in Duitsland. Storm Pia zorgt voor veel regenbuien en zware windstoten. Vrijwel op de hele route, zowel via Frankfurt-Würzburg-Nürnberg, als via Stuttgart-Ulm, worden windstoten van 80 tot lokaal 110 km/u verwacht. De zwaarste windstoten worden in Zuid-Duitsland en op de hogere snelwegen verwacht (bijvoorbeeld A3/A7/A9). Daarbij vallen stevige regenbuien die het zicht soms slecht maken. Ook bestaat er kans op aquaplanning.

Ook vrijdag overdag worden zware windstoten en veel regen verwacht. In Hessen en Beieren blijft het overdag een stukje droger, maar wie via Noordrijn-Westfalen of Baden-Wurttemberg (bijvoorbeeld A61/A6/A8) richting Oostenrijk rijdt moet rekening houden met zeer slecht weer. De windstoten zijn met 70 tot 90 km/u wel iets minder heftig dan donderdag.

Het slechtste moment om naar Oostenrijk te rijden is vrijdagavond, de regen breidt zich weer uit over heel Duitsland. Het regent flink door en er zijn windstoten tot 100 km/u. Dit geldt voor alle mogelijke routes richting de bergen. Ons advies is om niet vrijdagavond te gaan rijden.

Zaterdag is het ook nog niet altijd optimaal reisweer, zo worden windstoten van 80 tot 90 km/u verwacht op opnieuw de hele route. Weertechnisch is de beste route via Mannheim-Stuttgart-Ulm. De noordelijkere route via Würzburg-Nürnberg-München is net als vrijdagavond erg nat. Kijk hier uit voor aquaplanning. Wie de luxe heeft kan beter zondag gaan rijden, wanneer het grotendeels weer droog is en de wind behoorlijk geluwd.

Lange files verwacht
Op alle routes richting de Oostenrijkse bergen worden op vrijdagavond en zaterdag lange files verwacht. Knelpunten vinden we vooral voor de wegwerkzaamheden op de A3 (Würzburg-Nürnberg), A8 (Stuttgart-Ulm), Ring München en voor de grenstunnel A7 Tirol in. Maar ook het weer helpt daar niet bij. Echter zondag is het weerbeeld een stuk beter, maar dan kan het druk zijn doordat veel Duitsers richting hun familie rijden ivm Kerstavond.

Kortom het wordt een zwaar reisweekend in Duitsland. Kijk goed uit en we wensen u een goede veilige reis!

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×