Waarschuwing voor wateroverlast en storm

Momenteel regent het flink door in grote delen van Oostenrijk. Ook de komende uren wordt nog veel regen verwacht met de mogelijkheid tot wateroverlast. Ook de kans op lawine’s neemt gestaag toe. Lees hier het weerbericht van vanmorgen nog terug.

De Saalach bij Lofer staat vanmiddag bijzonder hoog!

Vanmorgen waren er al kleine modderstromen en overstromingen gerapporteerd in de deelstaat Salzburg. Zo zijn er in de stad Salzburg enkele straten afgesloten door modder en hoogwater. Maar ook diverse riviertjes en zijstromen staan erg hoog en kunnen voor lokale overstromingen zorgen. Naast dat de regen hinder in de vorm van wateroverlast brengt, bestaat er ook een groot risico op lawine’s.

Waterstand in 1 van de zijrivieren van de Inn

Morgen storm!
Morgenochtend trekt een koufront over Oostenrijk. Op dit front komen zware windstoten van maar liefst 100 tot 140 km/u! Deze kunnen overlast en schade brengen. Hoe hier rekening mee. Ons advies is: ga niet de bergen in morgenochtend. Wacht het hoogtepunt van de storm even af. De middag belooft ietsjes rustiger te verlopen, maar niet geheel windstil.

Lagere sneeuwgrens
Maar er is ook nog goed nieuws! Vandaag valt de wind nog mee en daardoor is de sneeuwgrens een stuk lager dan verwacht. Doordat de opbouw van de atmsofeer lange tijd isotherm was is lokaal zelfs sneeuw tot onder de 1200 meter gerapporteerd. Hoe het kan dat de sneeuwgrens dan plotseling zoveel lager kan komen te liggen leggen we in dit bericht van afgelopen november uit.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...