Waarschuwing zware regen in delen van Vorarlberg, Tirol en Karinthië

Waarschuwing zware regen in delen van Vorarlberg, Tirol en Karinthië, tot zondagavond grote hoeveelheden regen!

Neerslag tot nu zaterdagmiddag 17.00 uur, in liters per m²:

  • 115 bij Nassfeld
  • 95 in laterns
  • 92 in brand
  • 83 in Sulzberg
  • 80 in Feldkirch
  • 75 in Gaschurn
  • 70 in Ischgl / Idalpe
  • 60 in Hinterdux in het Zillertal

Het front ligt boven West-Oostenrijk en een laag boven Noord-Italië en dit laag is zeer vochtige, onstabiele en de lucht knalt tegen de zuidalpen aan. Er waait ook een stormachtige wind op de bergtoppen, die op zondag ook in sommige dalen te voelen is.

In delen van Vorarlberg, Tirol en Karinthië regent het vanavond en morgen stevig door.  Daarnaast doen zich zware onweersbuien voor boven Noord-Italië, die soms voor grote hoeveelheden regen zorgen in de eerder genoemde deelstaten. Grotere hoeveelheden regen zijn ook mogelijk in de Tauernregio van Salzburg, in het westen van Obersteiermark en in Lungau. Zondagavond zakte de regen aanzienlijk af en zakken de onweersbuien weg.

We verwachten in totaal 20 tot 60 liter regen per vierkante meter, soms ruim 100 liter vanwege het onweer. De opzwellende zijrivieren op de Rijn, Inn, Salzach, Gail en Drau vergroten het risico op overstromingen. De hoge sneeuwvalgrens verergert de situatie nog verder, namelijk de neerslag valt als regen in het hooggebergte en stroomt direct weg. Alleen op zondagavond zakt de sneeuwgrens in Vorarlberg en Noord-Tirol op sommige plaatsen onder de 2500 meter.

De grote hoeveelheden regen kunnen leiden tot kleinschalige overstromingen. Er is een risico op modderstromen waarbij steenlawines niet uit te sluiten zijn. Let op de wegeninformatie op de radio, stoomstoringen zijn ook niet uit te sluiten.

Regen in Oostenrijk

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Werken in Oostenrijk sep 2019

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht