Wachten op serieuze sneeuwval

Op 28 november 2021, vorig jaar dus, kwam het al wel tot serieuze sneeuwval

Wachten op serieuze sneeuwval
December staat voor de deur en op de meeste plaatsen is het vanaf een metertje of 1000 al mooi wit. Maar in het veld ligt nog wel vrij weinig natuursneeuw, op de meeste plaatsen niet voldoende voor het prepareren van een piste. Daarbij is nog altijd kunstnseeuw nodig. Het is dus wachten op serieuze sneeuwval. Gaat het binnenkort komen tot serieuze sneeuwval?


Vandaag nog niet. Hoewel het wolkendek gesloten is en er regionaal wat sneeuw (of regen) naar beneden komt zijn het absoluut geen grote hoeveelheden. Ook de sneeuwgrens is zelf een dingetje want die ligt veelal rond de 1000 meter. Vrijwel de hele dag blijft het bewolkt en rustig weer met middagtemperaturen die in de lagere dalen oplopen naar 1 tot 5 graden, op 1500 meter vriest het enkele graden.

Ook morgen hebben we te maken met veel bewolking en opnieuw wat regen of sneeuw. Nergens vallen opnieuw grote hoeveelheden, enkel direct aan de Sloveense grens komt het tot serieuze sneeuwval met hier 5 tot 10 centimeter. Maar hier vinden we weinig skigebieden, dus hebben we er niet veel aan. Opnieuw wordt het maximaal 1 tot 5 graden.

Vrijdag stroomt koelere lucht Oostenrijk binnen en de vorstgrens daalt vooral in het oosten naar 700 meter. Hier kunnen de sneeuwkanonnen aan tot in de dalen. Maar in het westen is het een fractie milder en zal het in de dalen opnieuw licht gaan dooien overdag. Ook nu domineren wolkenvelden het weerbeeld en wordt het maximaal -1 tot 3 graden.

Weinig neerslag tot en met het weekend

Het weekend brengt weinig verandering, serieuze sneeuwval verwachten we dus de komende 5 tot 6 dagen nog niet. Wel breekt vaker het wolkendek open en vooral zondag belooft een mooiere skidag te worden.

Na het weekend zien we helaas nog steeds weinig veranderingen. Serieuze winterkou met soms sneeuwval liggen dichtbij maar bereiken Oostenrijk niet. Het is wachten totdat de puzzelstukjes goed vallen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Intersport Twinsport banner 1200x700

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...