Wagrain en Zell am See bekroond door het UNWTO

Wagrain Zell am See bekroond UNWTO

Wagrain en Zell am See bekroond door het UNWTO. Beide plaatsen kregen het felbegeerde duurzaamheidskeurmerk van de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO).

In totaal kregen 32 bestemmingen uit 18 landen in de vijf wereldregio’s de erkenning “Best Tourism Villages by UNWTO“. De erkenning komt na beoordeling door een onafhankelijke adviesraad. De beoordelingen bestaan uit een reeks criteria op negen punten, de negen punten zijn als volgt.

  • Culturele en natuurlijke hulpbronnen
  • Bevordering en behoud van culturele hulpbronnen
  • Economische duurzaamheid
  • Sociale duurzaamheid
  • Duurzaamheid op milieugebied
  • Ontwikkeling van toerisme en integratie van de waardeketen
  • Bestuur en prioritering van toerisme
  • Infrastructuur en connectiviteit
  • Gezondheid, veiligheid en beveiliging

“Ik ben blij dat beide Oostenrijkse inzendingen deze unieke UNWTO award hebben ontvangen! ” Dit is een belangrijke erkenning voor bestemmingsontwikkeling in Oostenrijk in de zin van ons Plan T – Masterplan voor Toerisme aldus staatssecretaris Toerisme Susanne Kraus Winkler. Wagrain-Kleinarl en Zell am See-Kaprun hebben een voortrekkersrol die veel regio’s kan inspireren op weg naar nog meer duurzaamheid.

136 dorpen

De 57 UNWTO lidstaten hebben 136 dorpen voorgedragen, elk lidstaat kon maximaal 3 dorpen nomineren voor de editie 2022. Van deze 136 werden uiteindelijk 32 door de UNWTO erkend als Best Tourism Villages. In totaal zijn er categorieën naast deze. Meer informatie over deze en de andere categorieën ga naar UNWTO.org

Zell am See –  Kaprun en Wagrain van harte gefeliciteerd.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Banner Bluetribe 1200x400

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×