Wandelaars in de bergen opgelet!

Sneeuwvelden Scheffau Eiberg

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te weten dat er in het hooggebergte nog sneeuw aanwezig is. Zelf hebben we vandaag in Scheffau gezien dat op de Eiberg (1500-1700 meter) zeker nog sneeuw aanwezig is.

Maar ook wordt er van alle kanten gewaarschuwd om voorzichtig te zijn in de bergen zeker als je sneeuwvelden aan het oversteken bent. Voordat je het weet val je niet alleen maar kun je ook heel wat meters naar beneden glijden … Bekijk de onderstaande video eens (uiteraard in scene gezet)

Vanaf een meter of 1800 tref je nog zeker een gesloten sneeuwdek aan. Maar ook in de lager gelegen gebieden net boven de boomgrens moeten wandelaars echt uitkijken.

Recentelijk is er nog een dodelijk ongeval gebeurd in het Kleinwalsertal. Twee wandelaars zijn daar dodelijk verongelukt. Lees dit HIER nog maar eens na.

Sneeuwvelden Scheffau

Voordat alle sneeuw echt weg is dat duurt zeker nog wel even. De kans is groot dat je een sneeuwveld gaat tegen komen.

Laat je goed informeren als je een tour wilt maken. Dit kan uiteraard bij de VVV maar ook de hutten daar kun je je zeker goed laten informeren over de toestand op de berg.

Veel plezier in de bergen.

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht