Wandelaars in de bergen opgelet!

Sneeuwvelden Scheffau Eiberg

Wandelaars in de bergen opgelet!

Mocht je in Oostenrijk zijn en je gaat wandelen en doet dit ook al hoog in de bergen dan kan er best nog wel eens wat sneeuw te voren komen. De foto hierboven is een voorbeeld hoe dat er uit zou kunnen zien en ga je nog een stukje hoger dan heb je te maken wellicht nog met een gesloten sneeuwdek.

Maar ook wordt er van alle kanten altijd gewaarschuwd om voorzichtig te zijn in de bergen zeker als je sneeuwvelden aan het oversteken bent. Voordat je het weet val je niet alleen maar kun je ook heel wat meters naar beneden glijden … Bekijk de onderstaande video eens (uiteraard in scene gezet)

Hoe hoog de sneeuw nog ligt is per regio verschillend maar kijk echt uit als je een sneeuwveld over wilt steken.

Recentelijk is er nog een dodelijk ongeval gebeurd in het Kleinwalsertal. Twee wandelaars zijn daar dodelijk verongelukt. Lees dit HIER nog maar eens na.

Sneeuwvelden Scheffau

Voordat alle sneeuw echt weg is dat duurt zeker nog wel even. De kans is groot dat je een sneeuwveld gaat tegen komen.

Laat je goed informeren als je een tour wilt maken. Dit kan uiteraard bij de VVV maar ook de hutten daar kun je je zeker goed laten informeren over de toestand op de berg.

Veel plezier in de bergen.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht