Wandelen vanuit Obergurgl naar Gaisbergferner

Obergurgl Gaisbergferner

Recentelijk kregen we een mooi stukje aangeleverd van een wandeling vanaf de Timmelsjoch naar Solden. Thans kregen we van de zelfde schrijfster, Lydia van der Kloot, wederom een inzending. Dit keer een verslag van een mooie wandeling naar de Gaisbergferner.

Vanuit Sölden gingen we met de bus naar Obergurgl. Vanaf Obergurgl kun je met een lift naar boven, naar de Hohe Mut. Als je boven bent gekomen zie je dat het een langgerekte berg is, heel apart.

Obergurgl Gaisbergferner

Je kunt rechts een dal in dat ook erg mooi is, maar deze keer gingen we naar links naar het Gaisbergtal met aan het einde de Gaisbergferner die je al van veraf ziet.Een smal goed begaanbaar pad leidt ons naar beneden. Onderweg zien we mooie alpineplanten die we niet eerder zagen. Af en toe nog wat sneeuw en onderaan het riviertje van smeltsneeuw.

Obergurgl Gaisbergferner

Dit riviertje steek je over en het pad buigt weer de andere kant op. En zo loop je langs het riviertje en de weilanden weer verder naar beneden. In het gras de wuivende pluimpjes, een leuk gezicht. We zien ook nog wat nieuwsgierige schapen.

Zo komen we weer bij het dorp. Gemakkelijk te doen. Zelf eten meenemen want onderweg is er niets, maar er zijn grote stenen genoeg om op te zitten.

Lydia en Kees v.d.Kloot bedankt weer voor jullie bijdrage.

Obergurgl Gaisbergferner Schapen

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht