Wandelen vanuit Obergurgl naar Gaisbergferner

Obergurgl Gaisbergferner

Wandelen vanuit Obergurgl naar Gaisbergferner

Een paar jaar geleden  kregen we een mooi stukje aangeleverd van een wandeling vanaf de Timmelsjoch naar Solden. Thans kregen we van de zelfde schrijfster, Lydia van der Kloot, wederom een inzending. Dit keer een verslag van een mooie wandeling naar de Gaisbergferner.

Vanuit Sölden gingen we met de bus naar Obergurgl. Vanaf Obergurgl kun je met een lift naar boven, naar de Hohe Mut. Als je boven bent gekomen zie je dat het een langgerekte berg is, heel apart.

Obergurgl Gaisbergferner

Je kunt rechts een dal in dat ook erg mooi is, maar deze keer gingen we naar links naar het Gaisbergtal met aan het einde de Gaisbergferner die je al van veraf ziet.Een smal goed begaanbaar pad leidt ons naar beneden. Onderweg zien we mooie alpineplanten die we niet eerder zagen. Af en toe nog wat sneeuw en onderaan het riviertje van smeltsneeuw.

Obergurgl Gaisbergferner

Dit riviertje steek je over en het pad buigt weer de andere kant op. En zo loop je langs het riviertje en de weilanden weer verder naar beneden. In het gras de wuivende pluimpjes, een leuk gezicht. We zien ook nog wat nieuwsgierige schapen.

Zo komen we weer bij het dorp. Gemakkelijk te doen. Zelf eten meenemen want onderweg is er niets, maar er zijn grote stenen genoeg om op te zitten.

Lydia en Kees v.d.Kloot bedankt weer voor jullie bijdrage.

Obergurgl Gaisbergferner Schapen

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×