Wandelen vanuit Obergurgl naar Gaisbergferner

Obergurgl Gaisbergferner

Wandelen vanuit Obergurgl naar Gaisbergferner. Twee jaar geleden kregen we een mooi stukje aangeleverd van een wandeling vanaf de Timmelsjoch naar Solden. Thans kregen we van de zelfde schrijfster, Lydia van der Kloot, wederom een inzending. Dit keer een verslag van een mooie wandeling naar de Gaisbergferner.

Vanuit Sölden gingen we met de bus naar Obergurgl. Vanaf Obergurgl kun je met een lift naar boven, naar de Hohe Mut. Als je boven bent gekomen zie je dat het een langgerekte berg is, heel apart.

Obergurgl Gaisbergferner

Je kunt rechts een dal in dat ook erg mooi is, maar deze keer gingen we naar links naar het Gaisbergtal met aan het einde de Gaisbergferner die je al van veraf ziet.Een smal goed begaanbaar pad leidt ons naar beneden. Onderweg zien we mooie alpineplanten die we niet eerder zagen. Af en toe nog wat sneeuw en onderaan het riviertje van smeltsneeuw.

Obergurgl Gaisbergferner

Dit riviertje steek je over en het pad buigt weer de andere kant op. En zo loop je langs het riviertje en de weilanden weer verder naar beneden. In het gras de wuivende pluimpjes, een leuk gezicht. We zien ook nog wat nieuwsgierige schapen.

Zo komen we weer bij het dorp. Gemakkelijk te doen. Zelf eten meenemen want onderweg is er niets, maar er zijn grote stenen genoeg om op te zitten.

Lydia en Kees v.d.Kloot bedankt weer voor jullie bijdrage.

Obergurgl Gaisbergferner Schapen

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht